30 AĞUSTOS GENÇLİK ŞÖLENİ İLE KUTLANDI

Başiskele’de 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıl dönümü Başiskele Gençlik Şöleni ile büyük bir coşkuyla kutlandı.

KÜLTÜR Yayın: 31 Ağustos 2021 - Salı - Güncelleme: 31.08.2021 14:44:45
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

Kentte milli bayramları vatandaşların coşkuyla yaşaması için çeşitli etkinlikler düzenleyen Başiskele Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıl dönümünde de Başiskeleliler’e tam bir şölen havasında unutulmaz bir bayram coşkusu yaşattı. Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün 2021 yılını “Gençlik Yılı” olarak lanse etmesiyle geleceğin hazinesi çocuklara ve gençlere yönelik hayata geçen Genc-i Âlâ Gençlik Hareketi projesi Başiskele Gençlik Şöleni ile taçlandı. Kentte ilk kez düzenlenen gençlik şöleni çok renkli ve muhteşem görüntülere sahne oldu.

 

YOĞUN KATILIM

 

Koronavirüs tedbirlerinin göz ardı edilmediği şölene vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Çevre ilçelerden de katılımın olduğu etkinlik tam bir gençlik ve spor şöleni havasında geçti. 30 Ağustos Zafer Bayramı’na yaraşır düzenlenen şölene Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, ilçe protokolü, meclis üyeleri ve çevre ilçelerden de dahil olmak üzere yüzlerce vatandaş katıldı.

 

GELECEĞİN SPORCULARI VE SANATÇILARI SAHNE ALDI

 

Belediye Başkanı M. Yasin Özlü öncülüğünde Başiskele Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen ücretsiz yaz spor okulları ve müzik okulları öğrencileri şölende sahne aldılar. Geleceğin sanatçıları ve sporcuları yüzlerce vatandaşın önünde sahnede hünerlerini sergilediler. Heyecanları gözlerinden okunan çocuklar, gerçekleştirdikleri sahne gösterileriyle büyük alkış topladılar.

 

HEP BİRLİKTE ZAFER TÜRKÜLERİ SÖYLENDİ

 

Başiskele Gençlik Şöleni’nde vatandaşlar adeta müziğe doydu. Başiskele Belediyesi’nin ücretsiz müzik okullarında eğitim gören çocuklar hem bireysel hem de koro halinde şarkı ve türküler seslendirdiler. Ayrıca usta müzik eğitmenleri Bukte Saatci, Furkan Kayaoğlu ve Fırat Nadir Bilgin söylediği güzel şarkı ve türküler ile 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusunu Başiskeleliler’e yaşattılar. Hep birlikte zafer türkülerinin seslendirildiği şölende sanatçılar alkışlarla ödüllendirildiler.   

 

SPOR GÖSTERİLERİ

 

Başiskele Belediyesi bünyesinde ilk kez düzenlenen Başiskele Yaz Spor Okulları’nda eğitim gören başarılı sporcular da şölende sahne aldı. Karate ve cimnastik sporunda eğitim gören minikler sahneye çıkarak izleyicilere hünerlerini sergilediler. Büyük alkış ve beğeni toplayan minik sporcular unutulmaz bir an yaşadılar.

 

ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ İLK MEZUNLARINI VERDİ

 

Renkli ve eğlenceli anlara sahne olan şölende, Başiskele Belediyesi ve Kocaeli Üniversitesi iş birliğiyle kurulan Başiskele Çocuk Üniversitesi’nin ilk mezuniyet heyecanı yaşandı. Şölende cübbe ve keplerini giyen Başiskele Çocuk Üniversitesi ve Başiskele Yaz Akademisi öğrencileri ilk kez mezuniyet heyecanı yaşadılar. Sahne önünde toplanan başarılı öğrenciler, hep birlikte keplerini fırlatarak mezun olmanın mutluluğunu yaşadılar. Daha sonra mezun olan öğrenciler sırayla sahneye çıkarak Başkan M. Yasin Özlü ve Yaşar Çakmak’ın elinden sertifikalarını aldılar.

 

BAŞKAN ÖZLÜ: ÇOCUKLARIMIZIN RUHUNA DOKUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ

 

Sahnede kısa bir konuşma gerçekleştiren Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, mezun olan öğrencileri tebrik ederek gelecek eğitim ve öğretim hayatlarında başarılar diledi. Başkan Özlü, “Başiskele Gençlik Şöleni’ne katılım gösteren tüm hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum. Çok keyifli ve eğlenceli bir gün geçirdik. Başiskele Çocuk Üniversitemiz ve Yaz Akademisi öğrencilerimiz ilk mezunlarını verdiler. Hep birlikte çocuklarımızın mezuniyet heyecanına ortak olduk. İlçemizde çocuklarımızın ruhlarına ve gönüllerine dokunan birçok hizmeti hayata geçirdik. Geleceğimizin hazinesi olarak gördüğümüz çocuklarımızın ve gençlerimizin her zaman yanında olarak onları her alanda destekleyerek hizmetlerimize devam edeceğiz. Birbirinden değerli genç kardeşlerimizi başarılarından dolayı tek tek kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Eğitim alanında çocuklarımıza verdiğimiz desteğin ilerideki eğitim hayatlarına da büyük katkı sunacaktır. Geleceğimizin teminatı olan tüm kardeşlerimin milli ve manevi değerlerle, bilimin ışığında, ilim ve irfan sahibi birer birey olması için gece gündüz demeden çalışacağız.” dedi.  

 

ÇOCUKLAR VE GENÇLER GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER

 

Başiskele Sahili’nde gerçekleştirilen Başiskele Gençlik Şöleni’nde vatandaşlar çoluk çocuk, genç yaşlı demeden herkes birbirinden güzel etkinliklerle gönüllerince eğlendiler.  Tam bir şölen havasında geçen etkinlikte özellikle Başiskeleli gençler  boksmatikten rodeoya, canlı langırttan şişme tırmanma duvarı oyunlarına kadar birçok eğlenceli aktivitede gönüllerince eğlendiler.   

 

ÇEKİLİŞLE SÜRPRİZ HEDİYELER

 

Şölene katılan ve https://genciala.basiskele.bel.tr/ web sitesine ücretsiz üye olan  her bir vatandaşa bir numara verilerek çekilişe katılma hakkı imkânı da sunuldu. Program sonunda yapılan çekilişle vatandaşlara sürpriz hediyeler verildi. Ayrıca etkinlikte misafirlere ücretsiz ikramlarda da bulunuldu. Çay, su, kahve, simit, pamuk şekeri, patlamış mısır, Osmanlı macunu gibi çeşitli ikramlar ücretsiz olarak dağıtıldı.

 

YAĞMUR ENGELİ

 

Yoğun katılımın olduğu, renkli ve eğlenceli anlara sahne olan Başiskele Gençlik Şöleni, aniden bastıran yağmur dolayısıyla yarıda kaldı. Yaşanan olumsuz hava durumu dolayısıyla vatandaşların mağdur olmaması için Serdar Tuncer ve İsmail Kılıçarslan ile Genç Söyleşi programı ileri bir tarihe ertelendi. Genc-i Âlâ şarkısıyla büyük beğeni toplayan başarılı Rap şarkıcısı Resul Aydemir’in konseri de hava muhalefeti dolayısıyla iptal edildi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.