AFAD'DAN GAZETECİLERE EĞİTİM

Kocaeli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü(AFAD) doğal afetlerde alınması gereken önlemler hakkında Kocaeli basınında görev yapan gazetecileri bilgilendirdi. Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti 16 Ocak Medyaevi’nde gerçekleşen programa Kocaeli AFAD adına İl Müdürü Mehmet Emin Koçan, Eğitim Şube Müdürü Selim Biçer, İyileştirme Şube Müdürü Adem Süer ve AFAD Eğitmeni Hüseyin Çakırca katıldı. Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemal Kaplan başta olmak üzere kentimizde görev yapan birçok gazeteci AFAD’ın kendilerine verdiği doğal afet sunumundan oldukça memnun kaldı.

EĞİTİM Yayın: 04 Mart 2021 - Perşembe - Güncelleme: 04.03.2021 14:22:08
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

FAYDALI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM
Program sonunda değerlendirmelerde bulunan Kocaeli AFAD İl Müdürü Mehmet Emin Koçan, “2021 yılı afet farkındalık eğitim ve seferberlik yılı olarak ilan edildi. Seferberlik kapsamında bizler kamunun her tarafına, bütün ailelere ulaşmaya gayret gösteriyoruz. Siz gazetecileride toplumu aydınlatma görevi olan basın mensupları olarak ziyaret edip sizinle beraber derdimizi paylaşmayı istedik. Bu eğitim sizin içinde bizim içinde faydalı olduğunu düşünüyorum.

VALİMİZİN ONAYI İLE BİRLİKTE
2021 yılı içerisinde afet riskleri azaltma ile ilgili çalışma başlattık. Kocaeli’de afetler nelerdir? Bunları önceden belirleyip buna göre program hazırlamak istedik. Her 6 ayda bu plan çerçevesi içerisinde neler olacağını gözlemleyeceğimiz bir program hazırladık. Bu çalışmayı üniveriste hocaları, teknik çalışma grupları, kamu ve özel sektör çalışma grupları ile beraber yapacağız. Eylül ayının sonuna kadar bu çalışmayı bitireceğiz. Bitirdikten sonra valimizin onayı ile beraber bu çalışmayı sizlere ilan edeceğiz. Sadece yüz yüze değil, online eğitim vermeye de hazırız. Bu konuda bütün alt yapılarımızı tamamladık. Eğitim konusunda bütün gruplara ulaşmak istiyoruz” dedi

AİLELERİ DAHİL EDECEĞİZ
Koçan’ın ardından sözü alan KOGACE Başkanı Cemal Kaplan, kendilerine sunulan eğitimden dolayı Kocaeli AFAD yetkililerine teşekkür ederek sözlerine başladı. Kaplan açıklamalarının devamında, “Yaklaşık bir saatlik süren eğitimde bizde afetler konusunda eksikliklerimizi gördük. Özellikle deprem bölgesinde yaşadığımız için bu eğitimlerin düzenli olarak alınması çok önemli. En kısa zamanda bütün gazeteci dostlarımızın ailelerini bu eğitime dahil edeceğiz” dedi.
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.