AKILLI ŞEHİR ÇALIŞMA GRUPLARI TOPLANDI

Akıllı Şehir Kocaeli için çalışma grup toplantılarının 2 aşaması yapıldı

YAŞAM Yayın: 14 Temmuz 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 14.07.2021 10:43:38
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından paydaşların da katılımıyla Akıllı Şehirler Çalışma Grup Toplantıları düzenlendi. 5-6-7 Temmuz 2021 tarihlerinde yapılan toplantılar 6 oturum şeklinde gerçekleştirilirken akademisyenler Çevre, Verimlilik, Ulaşım, İnsan, Ekonomi ve Yaşam alanlarında sunum yapıldı.

GENİŞ KATILIMLI TOPLANTI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı koordinasyonunda yapılan Akıllı Şehirler Çalışma Grup Toplantıları’na Kocaeli Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi akademisyenleri, ilgili üniversitelerin Teknoparkları ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yatay çalışma alanlarındaki sorumlu daire başkanlıkları ile ilgili daireler ve İSU, İZAYDAŞ, İSAŞ, BELDE A.Ş ve ULAŞIMPARK gibi iştirakler katıldı.

AKADEMİSYENLER DE KATILDI

Belirlenen çalışma alanlarına göre gerçekleşen toplantılara Yatay ve Dikey Gruplara dâhil büyükşehir yetkilileri ve üniversitelerden akademisyenler katıldı. Çalışmayla, Mevcut Durum Analiz Raporu’nun ve Akıllı Şehir Projeleri’nin oluşturulması hedefleniyor.

İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Kocaeli’nin akıllı şehirler yol haritasının oluşturulması ve bunun etkin şekilde uygulanmasını sağlamak amacı ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Kocaeli Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi ve üniversitelerin Teknoparkları arasında Mart 2021 tarihinde Akıllı Şehir İşbirliği protokolü imzalanmıştı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.