BAŞARAN TAM KAPANMAYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Gelecek Partisi Kocaeli İl Başkanı Başkanı Ömer Faruk Başaran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan tam kapanma süreciyle ilgili açıklama yaptı. Başaran, “Tam kapanmaya geçmek toplum sağlığı açısından gerekliydi fakat açıklamada hiçbir destek paketinden söz edilmemesi zor durumdaki esnafı ve halkı tedirgin etti” dedi.

GÜNDEM Yayın: 27 Nisan 2021 - Salı - Güncelleme: 27.04.2021 11:38:08
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Esnaf, işsizler, işçiler, yoksullar için gerçek önlemler alınmadan tam kapanmaya geçmenin doğru olmadığını ifade eden Başaran, “Esnafın, işletmecinin, kepenk indiren vatandaşın destek paketi nerede?”diye sordu.Başaran yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:“Diğer devletlerinin kendi milletlerine verdikleri destekler henüz hükümetimiz tarafından bizlere verilemedi. Hiçbir destek planı olmadan bu şekilde bir kapanmaya gidilmesi salgınla mücadelenin bir türlü beklenen düzeyde olmadığının bir kanıtıdır. Cumhurbaşkanının bu açıklamayı zor durumdaki esnaf, işsizler, işçiler, işverenler ve yoksul halk için hazırlanan kapsayıcı bir destek paketi ile birlikte yapmasını dilerdik. Dünyada yaşanan tam kapanma örnekleri, süreçlerin nasıl işlediği, ne tür destekler verildiği, hepsi önümüzde mevcuttu. Virüsün Türkiye’de görülmesinden buyana 14 ay geçti. 14 ay içerisinde bütün bu hazırlıkların yapılması elbette mümkündü. Yazık ki böyle olmadı!”

 

Alınan kararlarda hiçbir destek paketinin açıklanmamış olmasını ürkütücü olarak ifade eden Gelecek Partisi Kocaeli İl Başkanı Başkanı Ömer Faruk Başaran, Ramazan ayı olmasına rağmen halkın kaderine terk edildiğini söyleyerek “Millet yönetimi Sayın Erdoğan’a, Sayın Erdoğan’da milleti Allah’a emanet etti” dedi.  “Geçen hafta millete parasız dağıtılan patates ve soğanlar acaba tam kapanma hazırlığımıydı? Milletin vergilerinden millete kaç lira ayırdınız?”diye soran Başaran tam kapanmayla birlikte şu desteklerin de acil olarak açıklanması gerektiğini ifade etti:

Kapanma boyunca kiralar devlet tarafından karşılanmalı.

Kredi borçları ertelenmeli.

Elektrik, su, doğalgaz ve internet gibi temel hizmetler bu süre içerisinde ücretsiz olmalı.

Her hanenin gıda, temizlik, hijyen, maske, dezenfektan gibi yaşamsal ihtiyaçları karşılanmalı.

Üretim ve hizmet sektöründe çalışmak zorunda olanlar acilen aşılanmalı.

Toplumun aşılanması bu süre içerisinde bitmeli.

 

17 günlük tam kapanma sürecinde halka da bir çağrıda bulunan Başaran, “Sağlık açısından bu fırsatı iyi değerlendirmeli ve toplum olarak maske, mesafe ve hijyen kurallarına tam riayet etmeliyiz” dedi. Bu süreçte topluma da büyük sorumluluk düştüğünü ifade eden Başaran, “Salgını azaltma ve vaka sayılarını düşürme noktasında elde etmiş olduğumuz bu süreci iyi değerlendirmeli, toplum olarak çok dikkatli davranmalı, zorunlu olmadıkça sokağa çıkmamalıyız” diyerek, toplum sağlığı açısından alınan kararın yerinde fakat geç ve eksik olduğunu bir kez daha vurguladı.17gün tam kapanma olacağının altını çizen Başaran, bu süre zarfında insan faaliyetleri minimuma ineceği için sokak hayvanlarını da düşünerek aç ve susuz kalmamaları için kapı önlerine bir kap su ve bir kap mama koyulmasının önemini de sözlerine ekledi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.