BAŞİSKEL'DEN İSRAİL İÇİN ORTAK SES

Başiskele Belediye Meclisi, terör devleti İsrail'in mübarek Ramazan ayında ve bayramında Filistin halkına yönelik vahşice saldırılarını ortak bir bildiriyle kınadı.

GÜNDEM Yayın: 17 Mayıs 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 17.05.2021 21:59:49
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Takip EtGoogle News

Başiskele Belediyesi 2021 yılı Mayıs ayı 5. Olağan Meclis Toplantısı meclis salonunda gerçekleştirildi. Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün yönettiği meclis, açılış, yoklama ve bir önceki aya ait karar özetlerinin oylanarak kabul edilmesiyle başladı.

Meclis gündemine geçilmeden önce Başkan Özlü bir konuşma yaparak tüm meclis üyelerinin geçmiş Ramazan Bayramı’nı tebrik etti. Koronavirüs ile mücadele konusunda da açıklamalarda bulunan Özlü, “Halkımız ile birlikte uyguladığımız sıkı tedbirler sonrası tam kapanmanın meyvesini vermeye başladık. Başiskelemiz Kocaeli ilçeleri arasında Koronavirüs risk haritasında kırmızıdan turuncuya dönen iki ilçeden biri oldu. İnşallah tez zamanda maviye dönerek normal güzel günlerimize geri döneceğiz.” dedi.

BAŞKAN ÖZLÜ: KATİL İSRAİL’İN YAPTIĞI VAHŞET ASLA KABUL EDİLEMEZ

Ramazan ayında Filistinliler’in ibadet etme ve yaşama özgürlüğüne, hukuksuzca ve zalimce müdahale eden işgalci İsrail’in zulmüne de değinen Başkan M. Yasin Özlü, “Bu bayramımızı dünyanın en büyük belalarından olan siyonist İsrail’in Filistinli kardeşlerimize yaptığı vahşice saldırılar dolayısıyla buruk yaşadık. Katil İsrail’in kadın-çocuk demeden sivil ve günahsız insanlara yaptığı zulüm ve katliamın asla kabul edilemez. Bizler necip Türk Milleti olarak dünyanın neresinde olursa olsun, dini, dili, ırkı, rengi ne olursa olsun, mazlum halkların her zaman yanındayız. Doğu Türkistan’da, Myanmar’da, Filistin’de bu katliamlar ve zulümler bir an önce durdurulmalıdır. Şehit olan Filistinli kardeşlerimize rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.

MECLİS GRUPLARINDAN ORTAK BİLDİRİ: BAŞİSKELE FİLİSTİN’İN YANINDA

Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün konuşmasının ardından Başiskele Belediyesi’nin AK Parti, MHP, Saadet Partisi ve CHP grupları adına İsrail’i kınayan ortak bildiri okundu.

Siyonist İsrail’in vahşetine sert tepki gösterilen bildiride şu ifadelere yer verildi:

“Sizlerin de bildiği üzere çocuk katili İsrail her Ramazan-ı Şerif ayında olduğu gibi bu mübarek Ramazan ayında da Filistin halkına, müslümanların ibadet yerlerine ve kutsal mekanlarımıza saldırıları ile zulmünü artırarak sürdürdü. Şu anda da sürekli barbarca saldırılarını, sivil halka uçaklardan bombalar atarak ve her türlü tahrip gücü yüksek bombardımanlarla ne yazık ki sürdürmeye devam ediyor.

Terör devleti Siyonist İsrail’in Filistin’e yapmış olduğu zulüm hepimizin bayramına gölge düşürecek insanlık dışı bir şekilde gerçekleşmiştir. Bu bayram Filistin’de çocuklar ne yazık ki bayramlık yerine kefen giydiler, şekerlerle bayramlarını yaşamak yerine yakınlarının kayıplarıyla büyük acılar yaşadılar.

Masum ve sivil halkı havadan ve karadan yapılan bombardımanlarla soykırıma uğratırcasına katleden, zalim ve hukuk tanımaz terör devleti İsrail'i Başiskele Belediyesi olarak şiddetle kınıyor ve telin ediyoruz.

Bizler tüm Başiskele olarak Kudüs'ün, Mescid-i Aksa'nın ve Filistin halkının meşru haklarını gasp etme girişimlerine karşı her zaman ve her yerde gerekli tepkiyi vereceğiz. Filistin davasını ve kardeş Filistin halkının özgürlük, adalet ve bağımsızlık mücadelesini savunmaya ve onları sonuna kadar desteklemeye devam edeceğiz.

Belediye Meclis toplantılarında bu zulme hayır demek insani ve ahlaki bir tutum olarak tarihe not düşecektir. Alınacak kararların hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hakk’tan niyaz ederiz.

AK Parti, MHP, Saadet Partisi ve CHP grupları ortak bildirimimizin gündeme alınmasını saygılarımızla arz ederiz.”

20 MADDE GÖRÜŞÜLEREK KARAR BAĞLANDI

Başiskele Belediyesi Mayıs ayı 5. Olağan Meclis Toplantısı 1. Birleşiminde gündemin 20 maddesi görüşülerek karara bağlanırken, 2020 Yılı Kesin Hesabı’nın karara bağlanması için meclis, 21 Mayıs Cuma günü saat 15:00’te tekrar toplanacak.

Başiskele Belediyesi’nin Haziran ayı toplantısının ise, 1 Haziran Salı günü saat 15:00’te yapılması oy birliğiyle kabul edildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.