Başiskele Belediyesi’nden Geleceğe Yatırım: Başiskele Halk Kütüphanesi

Başiskele’de geleceğin teminatı genç nesillere büyük değer veren Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, ilçenin ilk halk kütüphanesini kente kazandırıyor.

EĞİTİM Yayın: 12 Mart 2021 - Cuma - Güncelleme: 12.03.2021 14:11:29
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Barbaros Mahallesi Semt Meydanı’nın yakınında bulunan İlke Sokak’ta yaklaşık 1000 metrekarelik alan üzerine inşa edilecek olan Başiskele Halk Kütüphanesi’nin temeli atıldı. Vatandaşların özellikle gençlerin ve çocukların yoğun talepleri üzerine ilçenin en kalabalık nüfusuna sahip ve bir çok mahallenin de kesişme noktası olan bir lokasyonda inşa edilen kütüphane Başiskele’nin geleceğine büyük bir yatırım olacak.

Bu yıl içerisinde bitirilmesi planlanan halk kütüphanesi modern mimaride ve kullanışlı bir şekilde tasarlandı. Başiskele Belediyesi’nin mimarları tarafından projesi yapılan halk kütüphanesinin 123 m2‘lik alanı genel kitap koleksiyonuna ayrılırken, kitapseverlerin çay ve kahve eşliğinde kitap okumaları için kütüphanede 100 m2 kafeterya da bulunacak. Özel kitap koleksiyonlarının da yer alacağı kütüphanede, kitapseverler elektronik kitap arşivlerine de ulaşabilecek. Ferah ve nezih bir ortamda kitap okumaları için 92 m2‘lik okuma salonu ve ayrıca 1. katta 115 m2‘lik serbest çalışma ve okuma salonu yer alacak. Kitapseverler, kütüphanenin açık alan veranda bölümünde temiz havada kitap okuma keyfini de yaşayacak. 

BAŞKAN ÖZLÜ: “KÜTÜPHANEMİZ İLÇEMİZİN EĞİTİM VE KÜLTÜREL GELİŞİMİNİ SAĞLAYACAK”

Başiskele’de eğitime, gelecek nesillere ve sosyo-kültürel hayatın gelişimine büyük değer veren Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, ilçenin ilk halk kütüphanesini yapmanın mutluluğunu yaşıyor.

Halk kütüphanesindeki inşaat çalışmalarını da yakından takip eden Başkan M. Yasin Özlü,   “İlçemizde bir kütüphane eksikliğini uzun zamandır yaşıyorduk. Bu projemizi herhangi bir hizmet satın almadan tamamen kendi imkanlarımızla belediyemiz bünyesindeki mimar arkadaşlarımızın aylarca özenle çalışmasıyla binamızı tasarladık. Barbaros Mahallesi ilçemizin nüfusu en kalabalık mahallesi. Ayrıca kütüphanemizi yapacağımız yer de birçok mahallemize yürüme mesafesinde merkezi bir noktada bulunacak. Kütüphane projemizi en kısa zamanda bitirmeyi düşünüyoruz. Modern bir tarzda yapacağımız kütüphanemiz geleceğimizin teminatı çocuklarımız ve gençlerimizin ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte olacak. İçerisinde kafeterya da bulunacak kütüphanede isteyen çayı ve kahvesiyle birlikte kitap okumanın keyfini yaşayacak. İlçemizin eğitim ve kültürel gelişimi için en önemli yatırımlarımızdan biri olan kütüphanemizin ilimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum." diye konuştu.

Başkan Özlü, Başiskele Halk Kütüphanesi’nin yanı sıra ilçeye bir çocuk kütüphanesi de kazandıracaklarının müjdesini verdi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.