BAŞİSKELE BELEDİYESİ'NDEN ÜCRETSİZ PEDAGOG DESTEĞİ

Başiskele Belediyesi’nin 2022 yılını “Kadın ve Aile Yılı” ilan etmesinin ardından toplumun temelini oluşturan kadın ve ailenin güçlenmesine yönelik hizmetler artarak devam ediyor.

SAĞLIK Yayın: 31 Mayıs 2022 - Salı - Güncelleme: 31.05.2022 22:33:31
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

Başiskele’de KALE Modeli’ni hayata geçirerek toplumun temelini oluşturan kadın ve aileyi güçlendiren ve destekleyen gönülden işlere devam eden Başiskele Belediyesi, pedagog (çocuk psikolojisi ve eğitimi) konusunda da destek sağlıyor. Çocuk psikolojisi ve eğitimi alanında uzman Psikolog Hanife Sevde Kesicioğlu, Başiskele Belediyesi Aile Danışma ve Yaşam Merkezi’nde ilçede ikamet eden vatandaşlara ücretsiz psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmeti vermeye başladı.

3-11 YAŞ GRUBUNA OYUN TERAPİSİ

Çocuk ve ergenlerle birlikte ebeveyn tutumları üzerine yoğunlaşan Psikolog Kesicioğlu, 3-11 yaş grubu çocuklarla oyun terapisiyle çocukların hayat içerisinde baş etmekte zorlandıkları duygusal ve davranışsal süreçleri oyunlaştırarak problemlerin çözümü noktasında anne-babalara rehberlik ediyor.

ÇARŞAMBA VE PERŞEMBE GÜNLERİ AİLE DANIŞMA VE YAŞAM MERKEZİ’NDE

Kardeş kıskançlığı, davranış problemleri, öfke nöbetleri, okula uyum sorunları, kaygı ve korkular, yeme ve uyku bozuklukları, özgüven sorunları, kayıp ve boşanma sürecinde uyum problemleri, tikler, dikkat eksikliği gibi daha bir çok psikolojik sorunlarda çocuklara destek sağlayan Psikolog Hanife Sevde Kesicioğlu,    Çarşamba günleri saat 10:00-16:00 arası, Perşembe günleri ise saat 09:00-12:00 arası Aile Danışma ve Yaşam Merkezi’nde hizmet verecek.

PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK HİZMETİ

Başiskele Belediyesi’nin ücretsiz olarak verdiği psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmetinden ise, kendisini ifade edebilen her yaş kategorisinden vatandaşlar faydalanabiliyor. Uzman Psikolog Kader Kaya ve Havva Nur Çelik tarafından verilen yüz yüze psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmetiyle psikolojik ve ruhsal hastalıkların tanısı ve tedavisi, henüz ortaya çıkmamış sorunlarının önlenmesi gibi daha birçok ruhsal sorunlar çözüme kavuşuyor.

SAĞLIKLI BESLENME VE DİYETİSYEN HİZMETİ

Belediyenin Sağlık İşleri Birimi bünyesinde bulunan iki uzman diyetisyen, sağlıklı beslenme ve diyetisyen hizmetleriyle vatandaşların biyolojik ve fizyolojik sağlığını da destekliyor. Belediye bünyesindeki uzman diyetisyenler Betül Karagöz ve Fatma Şule Kılıç danışmanlığında verilen hizmetle sağlıklı bir şekilde kilo vermek ve almak isteyen vatandaşlar için kişiye özel beslenme programı hazırlanıyor.

HASTA VE YAŞLI ZİYARETLERİ

Başiskele’nin ulu çınarları yaşlılara vefa örneği gösteren Başiskele Belediyesi, sosyal ve ekonomik yönden yoksulluk ve yoksunluk içindeki hasta ve yaşlı bireylerin hekim tarafından düzenlenen tedavilerinin takibi ve uygulanması, kişisel bakım ve ihtiyaçlarının karşılanması konusunda da evde sağlık hizmeti veriyor. Hemşireler Yonca Uzar ve Alev Karagöz, ilçede ikamet eden hasta ve yaşlıların hem sağlık sorunlarıyla ilgileniyor hem de onların gönüllerine dokunuyor.

TIBBİ MALZEME YARDIMI

Dar gelirli ve yardıma muhtaç kimselerin her an yanında olan Başiskele Belediyesi, tıbbi malzeme, tekerlekli sandalye, hasta yatağı ve hasta bezi gibi çeşitli malzeme yardımıyla Başiskelelileri’in zor günlerinde yanında oluyor.    

Ayrıca halk sağlığını koruma adına sağlık birimi ekipleri, ilçe genelinde yaptıkları sağlık taramalarıyla pansuman, enjeksiyon, kan şekeri ölçümü ve tansiyon ölçümlerini gerçekleştiriyor.

SAĞLIK HİZMETLERİ İÇİN RANDEVU ALMAK ÇOK KOLAY

Başiskele Belediyesinin sağlık hizmetlerinden faydalanmak ise çok kolay. Vatandaşlar Sağlık İşleri Birimi’nin 0262 343 24 85 numaralı telefondan kolaylıkla ve hızlı bir şekilde randevu ayarlayarak sağlık hizmetlerinden faydalanabiliyor. Barbaros Mahallesi Kiraz Çiçeği Sokak’ta sıcak ve nezih bir ortamda hizmet veren Başiskele Belediyesi Aile Danışma ve Yaşam Merkezi, ilçe halkının ikinci evi ve adresi oluyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.