BAŞİSKELE BELEDİYESİ'NDEN ÜNİVERSİTE ADAYLARINA DESTEK

Başiskele Belediyesi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) giren öğrencilere üniversite tercihinde rehberlik ve danışmanlık desteği verecek.

EĞİTİM Yayın: 05 Ağustos 2021 - Perşembe - Güncelleme: 05.08.2021 22:22:48
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Başiskele’de geleceğin hazinesi çocuklara ve gençlere büyük önem veren Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, yapacakları meslek seçimleri ve üniversite tercihleriyle yarınlarına yön verecek genç kardeşlerinin YKS tercih döneminde de yanında oluyor. Genc-i Âlâ Modeli ile gençlere yönelik hizmetlerini aralıksız sürdüren Başiskele Belediyesi, GençBüs Mobil Gençlik Merkezi gençlerin ayağına giderek uzman eğitmen eşliğinde gençlerin tercih yapmalarına fırsat sunacak.  

GENÇBÜS HER GÜN BİR MAHALLEDE OLACAK

Başiskele İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen uzman rehber öğretmen eşliğinde  “YKS Rehberlik ve Danışmanlık Hizmeti” alacak olan üniversite adayları, sınavda kazandıkları puana göre kendileri için en uygun mesleği ve en güzel eğitimi sunacak olan üniversiteyi tercih edebilecek.

YKS tercih süresi boyunca her gün bir mahallede gençleri ağırlayacak olan GençBüs Mobil Gençlik Merkezi’nin ilk durağı yarın (6 Ağustos Cuma) Barbaros Semt Meydanı olacak. Uzman eğitmen eşliğinde gelecek planlaması yapmak isteyen öğrenciler, 15:00 ile 19:00 saatleri arasında YKS Rehberlik ve Danışmanlık Hizmetini ücretsiz olarak alabilecekler.

GençBüs Mobil Gençlik Merkezi’nin bir sonraki durakları ise şöyle:

9 Ağustos Pazartesi - Başiskele Çocuk Üniversitesi önü                

10 Ağustos Salı - Yeniköy Merkez Kapalı Yüzme Havuzu Yanı           

11 Ağustos Çarşamba - Yuvacık Hizmet  Binası Önü               

12 Ağustos Perşembe - Başiskele Sahili               

13 Ağustos Cuma - Kullar Semt Meydanı             

16 Ağustos Pazartesi - Altınkent Gençlik Merkezi          

17 Ağustos Salı - Vezirçiftliği Semt Konağı Yanı            

18 Ağustos Çarşamba - Yeşilyurt Camii Karşısı Park Yanı        

ÖSYM tarafından bugün (5 Ağustos Perşembe) itibariyle YKS tercih ekranı erişime açılırken üniversite adayları, 20 Ağustos Cuma günü saat 23:59’a kadar tercihlerini yapabilecek.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.