BAŞİSKELE CUMHURİYET PARKI YENİLENİYOR

Yaz aylarının gelmesiyle ilçe genelindeki park, bahçe ve yeşil alanlarda yenileme çalışmalarına hız veren Başiskele Belediyesi, Kılıçarslan Mahallesi’nde yer alan Cumhuriyet Parkı’nda da yenileme çalışmalarına başladı.

GÜNDEM Yayın: 31 Mayıs 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 31.05.2021 16:10:05
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün talimatıyla ilçenin dört bir köşesine hizmet götüren Başiskele Belediyesi, kentte prestijli, modern ve estetik alanlar oluşturmaya devam ediyor. Başiskele’nin yaşam kalitesini arttıracak projeler tek tek hayata geçerken, zamanla yıpranan ve eskiyen mevcut alanlar da modernleştiriliyor. Başiskele Belediyesi tarafından projelendirilen Cumhuriyet Parkı da bunlardan biri oluyor. Kılıçarslan Mahallesi’nde yer alan parkta belediye ekipleri, futbol sahası ve geleneksel oyun alanlarının yapımına başladılar.  

TOPLAMDA 7 BİN METREKARE

Bölgeye büyük değer katacak park ve bahçelerden biri olacak olan Cumhuriyet Parkı’nda 15x30 metre futbol sahası, kent mobilyaları, oyun grupları ve zemin tamamen yenilenecek. Peyzaj ve ağaçlandırma çalışmalarıyla estetik ve doğal güzelliklere kavuşacak 7000 metrekarelik parka, bölge sakinlerinin huzurla dinlenebilmeleri için kamelyalar yerleştirilecek.

GELENEKSEL OYUN ALANLARI

Cumhuriyet Parkı’nı diğer parklardan ayıran önemli bir fark ise unutulmaya yüz tutmuş geleneksel çocuk oyun alanlarının bu parkta yer alacak olması. Yağ satarım bal satarım, sek sek, pusula, labirent parkuru gibi geleneksel oyunların yer alacağı Cumhuriyet Parkı’nda geleceğimizin teminatı çocuklarımız güvenli ve huzurlu bir ortamda gönüllerince eğlenecek, keyifli vakitler geçirecekler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.