BAŞİSKELE'DE GENÇLERİ HEYECANLANDIRAN DEV PROJENİN TEMELİ ATILDI

Başiskele Belediyesi tarafından geleceğin teminatı gençlere yönelik çağın şartlarına uygun olarak projelendirilen yeni nesil Başiskele Gençlik Merkezi’nin Temel Atma Töreni gerçekleştirildi.

GÜNDEM Yayın: 04 Eylül 2021 - Cumartesi - Güncelleme: 04.09.2021 15:26:57
Editör -
Okuma Süresi: 14 dk.
Google News

İlçede çocuklara ve gençlere yönelik hizmetlerle dikkatleri üzerine çeken Başiskele Belediyesi, Başkan M. Yasin Özlü’nün seçim beyannamesinde de yer alan bir projeyi daha hayata geçiriyor. Geçen haftalarda inşaat çalışmalarına başlanan Başiskele Gençlik Merkezi’nin Temel Atma Töreni yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Yeşilyurt Mahallesi Çuhadar Caddesi’nde gerçekleştirilen törene Kocaeli Büyükşehir belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Başiskele Kaymakamı İsmail Gültekin, AK Parti Başiskele İlçe Başkanı Mustafa Koral, MHP Başiskele İlçe Başkanı Serkan Günaydın, belediye meclis üyeleri, ilçe protokolü, mahalle muhtarları, çok sayıda vatandaş ve gençler katıldı. 

BAŞKAN ÖZLÜ: KENTİMİZİN ÂLÂ GENÇLERİNE YARAŞIR ÂLÂ HİZMETLER YAPIYORUZ

Açılış konuşmalarıyla başlayan programda ilk kürsüye çıkan Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü oldu. Başkan Özlü ilçede çocuklara ve gençlere büyük değer verdiklerini vurgulayarak şunları söyledi:

“Biz yola çıktığımızda, seçim konuşmalarımızda hep şunu söylemiştik. Gerekirse daha az yol yapacağız; ama kaynaklarımızın önemli bir kısmını geleceğimiz olan gençlere ayıracağız demiştik ve bu anlamda pandemi şartları bizi ne kadar engellese de âlâ bir gençlik modelini kurmak için, Genc-i Âlâ modelini kurmak için yaklaşık 2 yıldır arkadaşlarımızla beraber çok ciddi gayret ve çalışmalar yapıyoruz. İlk önce bir çalışma yaparak gençlerimizin bizlerden neler istediğini anlamaya çalıştık, anketler yaptık. Sonra gençlerimizin ailelerinden, çocuklarından beklentilerini anlamaya çalıştık ve onlarla da anketler yaptık, yüz yüze görüşmeler yaptık. Hem gençlerimizin hem ailelerinin beklentilerini anket çalışmalarıyla, yüz yüz görüşerek ve akademisyenlerimizle beraber yaptığımız akademik çalışmalarla belirledik. Bu araştırmalarımızın sonunda kendimize bir model belirledik. Bu modele de Genc-i Âlâ Gençlik Çalışmaları Modeli dedik. Bunun da tanıtımını birkaç ay önce genç kardeşlerimin katılımıyla yaptık ve çalışmalarımızı da model üzerinden yürütüyoruz. Çünkü biz bu kentin gencini her şeyin üstünde âlâ görüyoruz, onlara da böyle âlâ hizmetlerin yakışacağını biliyor ve inanıyoruz.”

“GENÇLİK HİZMETLERİNDE KOCAELİ’DE ÖNCÜYÜZ”

“Kocaeli’nin en genç Belediye Başkanı olarak ve burada gençlik hareketleri içerisinde yetişmiş, gençlik kolları başkanlığı yapmış bir kardeşiniz olarak bu konuda da ilçeler arasında gençlere yönelik hizmetlerde öncülük etmenin bize yakışacağını düşünerek bu çalışmalarımızı önemsedik ve bu anlayışla yola çıktık. Bugün de en önemli aşamalarından birini yapıyoruz.”

“2021 YILI BİZİM İÇİN GENÇLİK YILI OLDU”

“Başiskelemiz’de 2021 yılını Gençlik Yılı olarak ilan etmiştik ve bu doğrultuda hizmetlerimizi yürütüyoruz. Geçen hafta Yaz Akademisi, Çocuk Üniversitesi ve Yaz Okullarımızın mezuniyet törenimizi çocuklarımız ve aileleriyle beraber gerçekleştirdik. Çok güzel ve keyifli bir gençlik şöleniyle bunu taçlandırdık. Her geçen gün sayımız artıyor. Genç ve dinamik nüfusa sahip ilçemizde gençlerimizin ihtiyacına ve çağımızın gereklerine uygun dijital platformlar kurduk. Gençlerimizin rahatlıkla kullanacağı, kendilerini rahatça ifade edebilecekleri bizlerle iletişime geçip istek ve önerilerini direkt gönderebilecekleri Genc-i Âlâ web sitesini yaparak yayına soktuk. Her geçen gün sitemize üye olan genç kardeşlerimizin sayısı artıyor. Mayıs ayından itibaren yaklaşık 2000 kişi sisteme kayıt oldu ve bizimle etkileşim halinde.”

“GENÇLERİMİZİN YOL GÖSTERİCİSİ DEĞİL, YOL ARKADAŞIYIZ”

“Biz gençlerimizin akıl hocası değil,  yardımcısıyız. Biz gençlerimizin yol göstericisi değil, yol arkadaşıyız. Biz gençlerimizin yoluna ışık tutan değil, onların ışığıyla geleceğimize yön vermeye çalışanlarız. Biz Y kuşağının gençleriyiz. Bizler geçmişimizden emanet aldığımız bu güzel şehrimizi şu andaki Z kuşağı kardeşlerimize bırakmak ve geleceğe taşımak için hep birlikte gayret ediyoruz.”

“GELECEK GENÇLERİN ELLERİNDE YÜKSELECEK”

“Bugün “Gelecek gençlerin ellerinde yükselecek”  diyen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın buradaki temsilcileri olarak benim de çok heyecan duyduğum ve gençlik çalışmaları modelimizin merkezi olacağına inandığımız Başiskele Gençlik Merkezi projemizin temelini atacağız.”

“GENÇLERİN YENİ CAZİBE MERKEZİ OLACAK”

“Yaklaşık 1300 metrekarelik inşaat alanı üzerinde kurulacak olan Başiskele Gençlik Merkezimiz gençlerimizin yeni cazibe merkezi olacak. İçerisinde 450 kişilik tiyatro ve gösteri salonunun olduğu merkezimizde kültür, sanat ve eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanı sıra greenbox stüdyoları, ses stüdyoları da olacak. Çağımızın gereklerine uygun çocuklarımızın ihtiyaçlarına cevap verecek en son teknolojik alt yapıyla hizmet verecek olan binamız tam bir yeni nesil gençlik merkezi olacak.”

MERKEZİ KONUMDA

“Lokasyon itibariyle de ilçemizdeki tüm gençlerimizin kolay ulaşım sağlayacak bu gençlik merkezimizin, burada yapacağımız semt meydanı ile birlikte ilçemize çok büyük değer katacağına, Başiskele gençliğinin kalbinin burada atacağına ve geleceğimizin buradan yükseleceğine tüm kalbimle inanıyorum.”

BAŞKAN ÖZLÜ’DEN EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR

“Bu projede bize katkı veren başta Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Tahir Büyükakın ve ekibine, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah 14 ay gibi kısa bir sürede bu projeyi tamamlayıp genç kardeşlerimizin hizmetine sunacağız.”

KAYMAKAM GÜLTEKİN: BU PROJE BENİ ZİYADESİYLE MEMNUN VE MUTLU ETTİ

Başkan Özlü’nün ardından kürsüye çıkan Başiskele Kaymakamı İsmail Gültekin ise şunları söyledi:

“Başiskele’de belediyecilik hizmetleri rutin olarak aralıksız ve güzel bir şekilde sürerken böyle bir projenin hayata geçirilmesi beni ziyadesiyle memnun ve mutlu etti. Başiskele’de belediyeciliğin fonksiyonlarının ne kadar farklılaştığı ve hangi seviyeye gelindiğinin görünmesi açısından bu çalışmaları ve hizmetleri çok büyük bir keyifle izliyorum. Büyükşehir belediyemize de katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum.”

“BAŞİSKELE’DE HER ALANDA GÜZEL İŞLER OLUYOR”

“Eğer Kocaeli’de Başiskele’den üniversiteye öğrenci göndermede birinci sırada ise, bu gibi çalışma ve hizmetlerin sonucu olduğunu düşünüyorum. Çünkü sınav bir sonuç. Biz sadece çocuklarımızın okullarındaki performansıyla ilgilenmiyoruz. Sokakta, sosyal çevrede ne kadar rahat ve huzurlu ise çocuklarımız sonuçları dahaolumlu oluyor. Başiskele’de belediyemizin faaliyetleri ve çalışmalarıyla bizler son derece huzurluyuz. Çünkü çocuklarımızın sonuçları bizlere bunu gösteriyor. Bu merkezde verilecek eğitim ve tamamlayıcı faaliyetlerle eminim çocuklarımız bu ilçede ve ilde yaşamaktan daha fazla memnuniyet duyacaklar. Bu ilçede güzel işler oluyor. Umuyorum biz bunlara şahitlik etmeye devam edeceğiz. Hayırlı olmasını diliyor ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

BAŞKAN BÜYÜKAKIN: BAŞİSKELE’DE GÜZEL İŞLERE ŞAHİT OLUYORUZ

Başiskele Gençlik Merkezi Temel Atma Töreni’nde son olarak Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın kürsüye çıkarak konuşmasını gerçekleştirdi.

Başiskele’de güzel işlere şahitlik ettiklerini söyleyen Başkan Büyükakın konuşmasında şunları kaydetti:

“Böyle hayırlı ve güzel işlerle bir araya gelmek bize ayrı bir keyif veriyor. Sabahtan beri Başiskele’deyiz. Güzel işlerin haberlerini veriyoruz, güzel şeylere şahitlik ediyoruz. Az sonra da güzel bir iş için bir temel atma töreni gerçekleştireceğiz. Biz Yasin Başkan ile eskiden beri birlikte çalışıyoruz. Kendisiyle son derece uyum içerisinde, kardeşçe, Allah rızası için millete hizmet etmek için güzel işler yapmaya devam ediyoruz. O günden bu güne kadar da hep böyle oldu. İnşallah da bundan sonra böyle devam edecek.”

“DEĞİŞMEYEN TEK ŞEY DEĞİŞİMİN KENDİSİDİR”

“Hayatta değişmeyen ne vardır diye sorsanız. Söylenecek çok fazla bir şey yok. Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir. Dünyamızda sürekli bir değişim var. Belediyecilikte de bir değişim var. Bizler alt yapı çalışmalarımızın yanı sıra çağımızın gereklerine uygun vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda hizmet alanlarımızı genişleterek değişime geçtik. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bizlere hep şunu söylüyor. Hizmet gereklidir, ama yeterli değildir. Aslolan gönüllere girmektir. Gönüllere girmek için de milletimizin beklentilerini sürekli analiz etmek gerekiyor. Yasin Başkanımız konuşmasında da söyledi. Gençlerimize sorduk, ailelerine sorduk anketler yaptık dedi. Oradan çıkan tespitlerden yola çıkarak böyle güzel bir merkezin Başiskele’de yapılması gerektiğini gördük ve yola çıktık dedi.”

“DÜNYAMIZDA YENİ ŞEYLER DE HIZLA ESKİSİYOR”

“Zamana göre ihtiyaçlar değişir. Bundan 20-30 sene önce ihtiyaç bile duymadığımız bir şey, bugün asli ihtiyaçlardan biri oldu. Geriye baktığınız zaman hayat inanılmaz bir şekilde değişiyor. O kadar hızlı yeniliklerin çıktığını ve o yeniliklerin de ne kadar hızlı şekilde eskidiğini görüyoruz ki… O zaman şuna bakmak lazım. Gözünüzü dikeceğiniz hedef yeni nesil yetiştirmek olacak. Çünkü herşey eskiyor. Her yeninin eskidiğini, onların yerine yenilerinin geldiğini görüyoruz. Dünyamızda artık yenilerin de hızlı bir şekilde eskidiğini görüyoruz. Hızlı değişimin yaşandığı bu dünyamıza ayak uydurabilecek yeni nesiller yetiştirmemiz gerekiyor. Buraya gelmeden Yasin Başkanımızla yeni açılan Başiskele Çocuk Kütüphanesi’ni gezdik. Çocuklarımızın orada kurulan atölyelerde kodlama eğitimi aldığını gördük. Kodlamayı neden öğretmemiz gerekiyor çocuklarımıza? Çünkü bir zamanlar lise mezunları rahatlıkla iş sahibi oluyorlardı. Şimdi ise meslek ve sanat okulu mezunu olmak da yetmiyor. Üniversite mezunu da olmak gerekiyor. Okuma yazmanın yettiği bir dünyadan bilgisayar okur yazarı olma, kodlama bilme lazım olan bir dünyaya gidiyoruz. Bazen fabrikaları da geziyorum zaman zaman. Oralarda robotlar çalışıyorlar.”

“NESLİMİZİ GELECEĞİN DÜNYASINA HAZIRLAMALIYIZ”

“Endüstri 4.0 dediğimiz şey dünyamızı başka bir yere götürüyor. Otomobillerin çoğunu robotlar imal ediyor. Fabrikalardaki insan gücü ne oluyor peki? Onlar da yazılım tarafını, kalite kontrol tarafını vs. yapıyorlar. İnsanların yaptığı işler şekil değiştiriyor. Bugün çocuklarımız 3 boyutlu yazıcılarla ile yeni şeyler üretiyorlar. Bu zamanda 3D yazıcılarla bina yapan insanlar var. Geleceğin dünyasında inşaat işleri bile 3D yazıcılar ile yapılacak. O zaman bizim yapmamız gereken şey bu gençlerimizi, neslimizi geleceğin dünyasına hazırlamak lazım. Bugünün dünyasına göre hazırlamak yetmiyor. Geleceğin dünyası nereye gidiyorsa, onları da o yöne doğru yönlendirmek ve hazırlamak gerekir. Bizler de Büyükşehir Belediyesi olarak bu yönde her okulumuza robotik kodlama sınıfları açıyoruz.”

“TÜRKİYEMİZ’İN GELECEĞİ PARLAK”

“Başiskele’de güzel işler oluyor. Kocaeli’de hayırlı işler oluyor. Türkiyemiz’in geleceği için, hayırlı şeyler yapılıyor. Ülkemizin geleceği bundan önceki yüzyıldan, bundan sonraki yüzyılda daha da güzel olacak inşallah. Türkiyemiz’in geleceği parlaktır Allah’ın izniyle. Zaman zaman zorluklar yaşanabilir. Ama bir akademisyen ve ekonomist olarak şunu söyleyebilirim ki 1990’lı yıllarda yaşadığımız ekonomik krizler ile 2000’li yılların başında yaşadığımız krizler, o zamanki ekonomik şartlar ile bugünün şartlarını kıyasladığımızda bugünün dünya piyasalarında yaşanan olaylar, yaşadığımız pandemi şartları, 1990’lı ve 2000’li yıllarda yaşansaydı biz ekonomik olarak çok zor ayağa kalkardık.  Elhamdulillah bütün bu zorluklara rağmen hala ekonomimiz ayakta, sağlam ve güçlü bir şekilde yolumuza devam ediyoruz.”

“GENÇLERİMİZE İNANIYOR VE GÜVENİYORUZ”

“Tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi şu anda bazı zorluklar çekiyoruz. Ama inşallah hep birlikte bu zorlukların da üstesinden geleceğiz. İnşallah gelecek bize daha iyi gelecek. Geleceğe hazırladığımız gençlerimiz, bizden daha güzel işler yapacaklar bu güzel vatanımız ve huzurlu bir dünya için. O yüzden gençlerimize yatırım yapıyoruz. Bu memleketin evlatları, tıpkı atalarının bir zamanlar yaptığı gibi dünyaya huzur yaysınlar. Aleme nizam versinler istiyoruz. Gençlerimize, gelecek nesillerimize inanıyoruz. Onlara güveniyoruz. Onlar için güzel işler, güzel şeyler yapıyoruz. İnşallah onlar da bu memleket için güzel işler yapacaklar, üretecekler. Belediye Başkanımız Mehmet Yasin Özlü’yü Başiskele’de yaptığı güzel işler ve bu değerli projeden dolayı tebrik ediyorum.

GENÇLİK MERKEZİ TEMELİNİN İLK BETONUNU ÇOCUKLAR ATTI

Yapılan konuşmaların ardından Başiskeleli gençleri heyecanlandıran dev proje Başiskele Gençlik Merkezi’nin temel atma töreni dualarla yapıldı. Başiskele İlçe Müftüsü Aşur Akyol’un yaptığı dua sonrası Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Başiskele Kaymakamı İsmail Gültekin ve Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü beton mikserinin başına çocuklarla birlikte geçti. Çocuklardan en küçüğünün “Ya Allah Bismillah. Hayırlı olsun.” sözlerinin ardından Başiskele Gençlik Merkezi temelinin ilk betonu geleceğin hazinesi çocuklar tarafından atıldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.