BAŞİSKELE'NİN YENİ YÜRÜYÜŞVE BİSİKLET YOLU TAMAMLANDI

Başiskele’de doğa dostu ve insan odaklı hizmetlerini aralıksız sürdüren Başiskele Belediyesi, Barbaros Mahallesi’nde yapılan yürüyüş ve bisiklet yolunda çalışmalar tamamlandı.

YAŞAM Yayın: 08 Eylül 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 08.09.2021 17:11:51
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Başiskele Belediyesi, ilçenin doğal güzelliklerini gün yüzüne çıkartıyor vatandaşların güvenli ve huzurlu spor yapmaları adına kente yeni yürüyüş ve bisiklet yolları kazandırmaya devam ediyor.

DÖNGEL VADİSİ MİLLET BAHÇESİ’NE KOLAY ULAŞIM

Başiskele’nin en yoğun nüfusuna sahip mahallesi olan Barbaros Mahallesi ile Serdar Mahallesi’ni ayıran dere yanında Yürüyüş Yolu Caddesi üzerinde yapılan yürüyüş ve bisiklet yolu; vatandaşların yürüyüş, koşu ve bisiklet sürme gibi spor aktivitelerini güvenle ve konforla yapabileceği bir alan olacak. Yürüyüş yolunun güzergahı İSU Başiskele Şube Binası’ndan başlayarak Barbaros Mahallesi Kapalı Semt Pazarı yanından geçerek Döngel Vadisi Millet Bahçesine kadar uzanıyor.  Başiskele Belediyesi’nin tamamen kendi imkanlarıyla yaptığı ve Başiskeleliler tarafından da büyük takdir toplayan, vatandaşların yeni cazibe merkezi Döngel Vadisi Millet Bahçesi’ne gelen sakinler artık yürüyüş de yapabilecek.   

1300 METRE UZUNLUĞUNDA

Toplam uzunluğu 1300 metre olan yolun, 2 metre genişliği yürüyüş ve yine 2 metre genişliği de bisiklet kullanıcıları için ayrıldı. Çimlendirme, ağaçlandırma ve peyzaj çalışmaları tamamlanan yolda son olarak boyama işlemleri yapıldı. Gece ve gündüz görüntüsüyle estetik ve modern bir hal alan parkurda vatandaşlar hem güvenle spor yapacak hem de huzur bulacak. Bunların yanı sıra parkur içerisine vatandaşların spor sonrası soluklanabilmesi için belli aralıklara banklar ve çevrenin kirletilmemesi adına kent estetiğine uygun çöp kovaları da yerleştirildi.

VATANDAŞLARDAN BAŞKAN ÖZLÜ’YE TEŞEKKÜR

Yeni yürüyüş ve bisiklet yoluna kavuşan bölge sakinleri, yapılan hizmetlerden dolayı memnuniyetlerini dile getirerek Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü ve ekibine teşekkür ettiler. Bisiklet yolunu ilk kez kullanan çocuklar da, araç trafiğine kapalı yolda güvenle bisiklet sürme imkanı sundukları için Yasin ağabeylerine teşekkür ettiler.

 

 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.