Başiskele Sağlık Turizminin Merkezi Olacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclisi 2021 Yılı Mart Ayı Olağan Toplantısı’nda Kocaeli’nin en fazla gelişen ve değişen ilçesi Başiskele için tarihi bir karar alındı.

TURİZM Yayın: 16 Mart 2021 - Salı - Güncelleme: 16.03.2021 09:46:23
Editör -
Okuma Süresi: 11 dk.
Google News

Başiskele Belediyesi'nin sondaj çalışmaları sonucunda 930 metre derinlikte 57 derece sıcaklıkta bulunan jeotermal kaynak suyunun bulunduğu alana günübirlik termal tesisi yapılacak. 

Başiskelelileri yakından ilgilendiren KocaeliBüyükşehir Belediyesi Meclisi’nin 48. gündem maddesi olan İmar ve Şehircilik DairesiBaşkanlığının, Başiskele Belediyesi, Yeniköy Mahallesi, G23c çevre düzeni, G23c2-G23c.09a nazım imar planı paftaları, 783, 784 ve 874 noluparsellerde hazırlanan 1/50000 ölçekli çevre düzeni, 1/25000 ve 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ile ilgili teklifi toplantıda oylamaya sunuldu ve söz konusu madde meclisten geçti.

BAŞKAN ÖZLÜ: ÇIKAN SICAK SU KADAR ÖNEMLİ BİR KARAR

Meclis Toplantısı'nda söz alan Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, destekleri için Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’a ve ekibine teşekkür ederek günübirlik termal tesis hakkında bilgiler verdi.

Özlü, “Yaklaşık 2 yıldır çalıştığımız bir konuydu.Başiskele’de termal suyun çıkarıldığı bölge olan vadide turizm planlaması yapılmasıydı. Ben öncelikle size ve arkadaşlarınıza çok teşekkür ediyorum. Artık orası turizm alanı olarak planlandı. Yeniköy’deki alan planlı bir hale geldi. Açıkçası bu planlama bizler içinçıkan su kadar önemli bir çalışmadır. İmar komisyonumuza da ayrıca çok teşekkür ediyorum. Başiskele için çok önemli bir düzenleme.” dedi.

BAŞKAN BÜYÜKAKIN: 25 MİLYON TL DEĞERİNDE DEV TESİS 

Başkan Özlü’den sonra konuyla ilgili konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ise, bölgeye Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 25 Milyon TL değerinde bir termal tesis inşa edileceğini açıkladı. 

DEV PROJE SOSYAL MEDYADA BÜYÜK YANKI BULDU

Meclis toplantısının ardından da Başkan Büyükakınbu dev projeyle ilgili bilgilendirmeleri sosyal medya hesaplarından duyurdu. Büyükakın yaptığı paylaşımda, “Başiskele Termal Sağlık Turizm Tesisi için ilk adımı attık. Yatırım bedeli 25 Milyon TL. Hayırlı olsun. Başiskele, kış turizminin gözde merkezlerinden biri olacak” ifadelerine yer verdi.

BAŞKAN ÖZLÜ DE SOSYAL MEDYA HESAPLARINDAN DUYURDU

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü desosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

"Başiskelemiz için çok önemli tarihi bir adım attık. Bugün Büyükşehir meclisimizden geçen günübirlik termal tesis ve turizm planı ilçemize büyük değer katacak. Çalışmalarımıza desteklerinden dolayı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Tahir Büyükakın ve ekibine çok teşekkür ediyorum" dedi.

Özlü sözlerine şöyle devam etti: 

"Termal turizm vadisi, Yeniköy Merkez Mahallesinde, jeotermal arama sonucu bulunan tescilli termal su kaynağının yatırım potansiyeli için yapılan plan çalışmasıdır. Bu plan ile amacımız, aşağıda teknik özellikleri yazılı olan termal su kaynağına yatırımcılar için potansiyel taşıyan bölgelere hitap edecek yapılaşmaya olanak sağlamaktır.

YAKLAŞIK 300 BİN METREKARELİK ALANA KURULACAK
Başiskele’nin sağlık turizmine büyük katkı sağlayacak Günübirlik Termal  Tesisi Yeniköy Merkez Mahallesi’nde yaklaşık 300 bin metrekare alanı kapsayacak. Estetive geleneksel mimari ile tasarlanacak olan tesiste termal havuzlar, hamam, sauna, aile banyoları, dinlenme alanları, eğlence ve etkinlik alanları yer alacak. 

 

Başkan Özlü termal tesisin imar planı detaylarını da sosyal medyadan açıkladı. 

 

Bu yapılaşma ile söz konusu alandaki imar planı fonksiyon yüz ölçümleri ise şöyledir; Konaklama tesis alanı: 94261m², Günübirlik tesis alanı: 15942 m², Ticaret/konut alanı: 103603 m², Rekreasyon alanı: 65340 m², Dini tesis alanı: 2046 m², Park alanı: 7884 m², Otopark alanı: 1244 m² olarak planlanmıştır.

“ÇOK SAYIDA HASTALIĞA ŞİFA OLACAK”Başiskele’nin termal suyunun 57 °C ve Türkiye’de az sayıdaki kaplıca sularında bulunan bir özelliğe sahip olduğunu vurgulayan Başkan Özlü, 24.08.2017 tarihinde İstanbul Tıp Fakültesinden alınan Tıbbi Balneolojik Değerlendirme Raporuna göre 57 °Ckaynak suyumuz PH Değeri 9.1 olarak bazik sular kapsamındadır. Çok sayıda hastalığın tedavisinde kullanılabilmesi, Türkiye’deki az sayıdaki kaplıca sularında bulunan bir özelliktir. Başiskelemize hayırlı olsun... açıklamasında bulundu.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.