BAŞİSKELE’YE ÇOK YAKIŞTI

Başiskele Belediyesi tarafından bir süre önce yenileme çalışmalarına başlanan Cumhuriyet Parkı’nda sona gelindi.

YAŞAM Yayın: 13 Ağustos 2021 - Cuma - Güncelleme: 13.08.2021 10:54:06
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

YENİLEME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

İlçenin dört bir yanında zamanla yıpranan ve eskiyen parkları yenileyen Başiskele Belediyesi, çocukların ve ailelerin daha güvenli bir şekilde vakit geçirebilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Başkan M. Yasin Özlü’nün talimatıyla yenilenmeye başlanan Kılıçarslan Mahallesi’nde yer alan Cumhuriyet Parkı, yeni futbol sahası ve geleneksel oyun alanlarıyla geleceğimizin teminatı çocuklarımıza teslim edilecek.

 

7 BİN METREKARE

Yer aldığı bölgeye değer katacak Cumhuriyet Parkı’nda 15x30 metre futbol sahası, kent mobilyaları, oyun grupları yer alırken, park alanın zemini ise baştan sona yenilenecek. Peyzaj ve ağaçlandırma çalışmalarıyla estetik ve doğal güzelliklere kavuşacak 7000 metrekarelik parka, bölge sakinlerinin huzurla dinlenebilmeleri için kamelyalar yerleştirilecek.

 

GELENEKSEL OYUNLAR

Bunların yanı sıra yağ satarım bal satarım, sek sek, pusula, labirent parkuru gibi unutulmaya yüz tutmuş geleneksel oyunların da yer alacağı Cumhuriyet Parkı’nda, oyun alanlarının boyama çalışmaları devam ediyor. Ekiplerin özverili çalışmalarıyla kısa sürede bitirilecek olan park aileler ve çocukların kullanımına sunulacak.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.