BAŞİSKELE'YE ÖNEMLİ BİR YATIRIM DAHA GELİYOR

Ford Otosan A.Ş.’nin 2 Milyar Euro’luk yatırımla Başiskele’de yapımına başladığı Türkiye’nin batarya dahil ilk ve tek elektrikli araç entegre imalat tesisi yeni yatırımları da kente çekiyor.

GÜNDEM Yayın: 17 Eylül 2021 - Cuma - Güncelleme: 17.09.2021 12:42:35
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Otomotiv yan sanayi metal sektöründe kalıp, teçhizat ve komponent tasarlayan, geliştiren ve üreten uluslararası bir şirket olan Beyçelik Gestamp A.Ş, yaklaşık 1000 kişilik istihdam sağlayacak fabrikasını inşa etmeye başladı.

MİLLETVEKİLİ YAMAN VE BAŞKAN ÖZLÜ İNŞAATI GEZDİ

Başiskele’nin Sepetlipınar Mahallesi’nde inşaat çalışmaları devam eden fabrikayı AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, AK Parti Başiskele İlçe Başkanı Mustafa Koral ve beraberindekiler ziyaret etti. Ziyarette Beyçelik Gestamp Projeler Müdürü Göksel Güney’den çalışmalar hakkında bilgiler alan heyet, işlerinde kendilerine kolaylıklar dilediler.

YAKLAŞIK 34 DÖNÜMLÜK ARAZİDE

Ford Otosan A.Ş.’nin en büyük yan sanayi tedarikçilerinden olan Beyçelik Gestamp A.Ş.’nin yeni fabrikası, Ford’a çok yakın bir noktada, yaklaşık 34 dönümlük arazide 27 bin 245 metrekarelik bir inşaat alanında inşa ediliyor. Tek katlı olarak yapılacak fabrikanın direkleri  tamamlanmak üzere. Önümüzdeki aylarda inşaat çalışması bitecek olan fabrikanın üretim hatları montajı da kısa süre içerisinde başlanacak. 

YENİ YATIRIMLARLA 10 BİN İSTİHDAM

Ford Otosan'ın 'Gelecek Nesil Ticari Araç ve Batarya Üretimi'ne ilişkin yeni yatırımı sonrası Başiskele’de yapmaya başladığı fabrika 3 bin kişiye doğrudan istihdam sağlarken, diğer yedek parça tedarik zincirleri vasıtasıyla 10 binden fazla ilave istihdama da katkı sunacak.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.