BAŞKAN BÜYÜKAKIN BAŞİSKELE DE ESNAFLA BULUŞTU

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Başiskeleli esnafla bir araya gelerek ilçede yapılan ve yapılacak projeleri anlattı.

SİYASET Yayın: 03 Eylül 2021 - Cuma - Güncelleme: 03.09.2021 17:18:29
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Başiskele Antikkapı Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen kahvaltılı toplantıya Başkan Büyükakın olmak üzere Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, AK Parti Başiskele İlçe Başkanı Mustafa Koral ve Başiskeleli esnaflar katıldı.

SEYMEN MİLLET BAHÇESİ MÜJDESİ

Başiskele’de yapılan ve yapılacak hizmetlerin konuşulduğu toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Başiskeleliler’i sevindiren birçok müjde verdi. Başkan Büyükakın yaptığı konuşmada, Seymen Kışlası’nın kaldırılıp millet bahçesi yapılması ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Büyükakın, Seymen Millet Bahçesi için anlaşmaların yapıldığını ve projenin hazır olduğunu ifade ederek yakın zamanda çalışmalara başlanacağı müjdesini verdi.

“DERE YATAKLARINA ASLA İNŞAAT YAPILMASINA MÜSAADE EDİLMEMELİ”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, küresel ısınma dolayısıyla yaşanan sel felaketlerine vurgu yaparak eski dere yataklarına asla inşaat yapılmaması gerektiğini söyledi.

Başkan Büyükakın sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dünya genelinde küresel ısınmadan dolayı birçok sıkıntılar yaşanıyor. Afet geldiği zaman önüne gelen herşeyi götürüyor. Alt yapımızın buna hazır olması lazım. Gerçi böyle büyük bir afetlere hiçbir alt yapı dayanmaz. Ama en azından dere yataklarına, havzalara inşaat yaparken dikkatli olmalıyız. Mesela eski dere yatağına asla ve kat’a inşaat yapılmasına müsaade edilmemeli. Daha evvel yapılmış olanlar varsa da oralarda tedbirler almamız lazım.”

“BAZEN RADİKAL KARARLAR ALMAMIZ GEREKİYOR”

“Bazen radikal kararlar almamız gerekiyor, kritik işler yapmak gerekiyor. Bazen eleştiriler alıyoruz; ama bu işin doğasında var. Başiskele’den hiçbir şikayet almıyoruz elhamdulillah. Bunda Başkanımız Mehmet Yasin Özlü’nün güzel işler yaparak yoğun tempoda özveriyle çalışmasının da büyük katkısı var. Başiskele’de büyük ve zor işler de yapıyoruz. Belediyenin önünden geçen Selahaddin Eyyübi Caddesi’nin alt yapısı oldukça zor bir işti. Yağmur suyu kanalının oraya yapılması gerekiyordu. Yapılmazsa ikide bir orada su baskınları ve taşkınlar yaşanacaktı, vatandaşlarımız büyük sıkıntılar yaşayacaktı. O yüzden ivedilikle yolumuzun alt yapısını yaptık ve ardından üst yapısını da tamamlayarak trafiğe açtık elhamdülillah. Yaparken sıkıntılar yaşadık ama daha yaşamayacağız Allah’ın izniyle.”   

“VATANDAŞLARIMIZDAN EKSİKLERİMİZİ HATIRLATMALARINI RİCA EDİYORUZ”

“İSU gerçekten il genelinde olduğu gibi Başiskelemiz’de de çok sıkı ve yoğun tempoda çalışıyor ve alt yapımızı yeniliyor. Biz bu çalışmaları yaparken sizlerin de bizlere destek olmanızı, sabır göstermenizi rica ediyoruz. Bizlerin gözlerinden kaçan eksiklerimizi hatırlatmanızı, bizlere yardımcı olmanızı istirham ediyoruz.” 

ESNAFIN TALEP VE ÖNERİLERİNİ DİNLEDİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Büyükakın konuşmasını tamamladıktan sonra mikrofonu esnafa vererek, onların istek ve önerilerini dinledi. Sıcak ve samimi ortamda geçen toplantı sonrası hep birlikte günün anısına fotoğraf çektirildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.