BAŞKAN BÜYÜKAKIN;KOCAELİ OLARAK ÜRETEREK BÜYÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Sanayi üretimi Haziran 2021’de aylık 2.3, çeyreklik 41.1, yıllık bazda ise 23.9 artmasının önemine değinen Başkan Büyükakın, “Ülkemiz, üretmek ve buna bağlı kaliteli büyüme gibi stratejik bakışa sahip birçok şirketi içinde barındırıyor. Kocaeli olarak üreterek büyümeye devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.

EKONOMİ Yayın: 16 Ağustos 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 16.08.2021 13:34:22
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kaya Elektrikli Pano Fabrikasını ziyaret etti. Yönetim Kurulu üyeleri İsmet Kaya ve Hasan Kaya, Atalay Kaya ve Mehmet Kaya’nın eşlik ettiği ziyarette Başkan Büyükakın, Kocaeli Kaya Şirketler Topluluğu bünyesinde ortaya konulan faaliyetler hakkında bilgi aldı. 1961 yılında Hamdi Kaya ve İsmet Kaya tarafından İzmit Mehmet Ali Paşa Mahallesi’nde 40 metrekarelik bir elektrikçi dükkanıyla ticarete başlayan, İsmet Kaya’nın bir girişimcilik örneği göstererek Toyota Bayiliğini almasının ardından bugünlere gelen Kaya Şirketler Topluluğu yönetim kurulu üyelerini tebrik eden Başkan Büyükakın, “Ülkemizde üretimin ve girişimciliğin ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Millet olarak daha çok çalışarak, dış piyasadaki etkinliğimizi daha da artırmalıyız.” dedi.

“STRATEJİK BAKIŞA SAHİP BİRÇOK ŞİRKETİ İÇİNDE BARINDIRIYOR”

Sanayi üretiminin Haziran 2021’de aylık 2.3, çeyreklik 41.1, yıllık bazda ise 23.9 artmasının öneminde ziyaret nedeniyle değinen Başkan Büyükakın, “Girişimcilik ve buna bağlı olarak üretime dayalı bir ekonomiyle yakaladığımız üretebilme becerisi pandeminin geride kalmasıyla da çok daha iyi yerlere ulaşacaktır. Ülkemiz, üretmek ve buna bağlı kaliteli büyüme gibi stratejik bakışına sahip birçok şirketi içinde barındırıyor. Türkiye ve Kocaeli olarak üreterek büyümeye devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.

“BÜYÜYEN TÜRKİYE’YE YENİ BİR DESTEK OLACAK”

Bugün ülkemizde “decacorn” tanımına sahip ilk Türk teknoloji şirketi olan Trendyol’un 16.5 milyar dolarlık bir değerlemeye ulaşmasının önemine de vurgu yapan Başkan Büyükakın, “Türkiye artık teknoloji girişimciliğinde dünyada çok farklı bir konuma ulaşmıştır. Ülkemizden daha nice bu büyüklüklerde şirketler çıkmasını arzu ediyorum. Girişimcilik, üretim, milli teknoloji ve diğer birçok başlıklarda Kocaeli, ülkemizin lokomotifidir.” ifadelerini sarf etti. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın özel sektör yatırımlarıyla yakından ilgilendiğini dile getiren Başkan Büyükakın, “Ülkemizde özel sektör yatırımları tüm hızıyla devam ediyor. Bakanlığımızın Haziran 2021 döneminde düzenlediği 1.036 adet teşvik belgesi ile 22 bin 195 kişilik ilave istihdam oluşturacak. Ülkemizde 17 Milyar TL’yi bulan yatırım büyüyen Türkiye’ye yeni bir destek olacak” dedi.

“ÜLKEMİZİN GÜCÜNE GÜÇ KATIYOR”

Kocaeli Kaya Şirketler Topluluğu bünyesinde üretim gerçekleştiren Elektrikli Pano Fabrikasında çalışan kadın personellere kolaylıklar dileyen Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “Kadın istihdamının gelişmesi, üretimimize çok farklı bir değer katmaktadır. Kadınlarımızın emeğinin her sektörde olması ülkemizin gücüne güç, üretim kapasitesine katkı, bilgisine bilgi katmaktadır” diyerek açıklamalarını tamamladı. Kocaeli Kaya Şirketler Topluluğu’na konukseverlilikleri için teşekkür eden Başkan Büyükakın, günün anısına hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.