Başkan Hürriyet: Yaşlılarımızın başımızın üstünde yeri var

Yaşılar Haftası nedeniyle mesaj yayınlayan İzmit Belediye Başkanı Av.Fatma Kaplan Hürriyet, “Yaş almak, yaşlanmak değildir. Büyüklerimiz bizim kıymetlilerimiz. Bir hafta değil, her gün saygı göstermeliyiz” dedi.

YAŞAM Yayın: 19 Mart 2021 - Cuma - Güncelleme: 19.03.2021 14:41:05
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News
18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası’nda oluşturulmak istenen farkındalığın her gün, her saat hatta her an saygı, sevgi, nezaket ve hoşgörü olarak büyüklerimize yansıtılması gerektiğini belirten İzmit Belediye Başkanı Av.Fatma Kaplan Hürriyet, “Toplumsal bağımız için çok kıymetli olan yaşlılarımız, bizim için her zaman geçmişimizle geleceğimiz arasındaki kültür elçilerimizdir. Ve bir toplumun gelişmişliği, tarihine ve köklerine bağlılığı, yaşı ilerlemiş vatandaşlarına verdiği değerle ortaya konulur. Milli değerlerimizi ve kültürümüzü bizlere aktaran yaşlılarımıza hak ettikleri sevgi ve saygıyı göstermek öncelikli görevimizdir.
 
ALZHEİMER YAŞAM EVİ YAPILIYOR
İzmit Belediyesi olarak ihtiyacı olan vatandaşlarımızı sosyal, ruhsal ve bedensel açıdan desteklemek amacıyla Alzheimer Yaşam Evi projesini hayata geçirdik. İzmit’teki bütün Alzheimer hastalarının yaşam standartlarını yükseltmeyi hedefliyoruz. Bu yaşam evimizin içerisinde zihinsel egzersiz odası, spor alanı ve müzik-resim gibi sanatsal aktivite alanlarına yer verdik. Çünkü Alzheimer hastalarımızın hayatla kurdukları ilişkinin güçlendirilmesine, yaşam kalitelerinin arttırılmasına ve hastalığın ilerlemesindeki risklerin ortadan kaldırılmasına ihtiyacı var. Sosyal bir belediye olarak imkanlarımız ölçüsünde hazırladığımız projelerle onların ve tüm yaşlılarımızın yanındayız, olmaya da devam edeceğiz” dedi.
 
YAŞAMA SEVİNCİNİZ DAİM OLSUN
Hayata nasıl baktığımızın önemli olduğunu vurgulayan İzmit Belediye Başkanı Av.Fatma Kaplan Hürriyet, “Yaş almanın yaşlanmak olduğuna inanmayanlardanım. Hayata güleryüzle ve umutla bakabiliyorsak ve sağlığımız yerindeyse yaşın pek de bir önemi yoktur. Yaşadığımız son ana kadar sevgimizi ve birbirimize olan ilgimizi kaybetmeyelim. Her zaman başımızın üzerinde yeri olan büyüklerimizin ellerinden öpüyor, yaşlılara saygı haftasını kutluyorum. Yaşam sevinçlerinin hiç kaybolmadığı, sağlıklı ve mutlu günler temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.