BAŞKAN ÖZLÜ DİN GÖREVLİLERİ İLE BULUŞTU

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla ilçede görev yapan din görevlileriyle bir araya geldi.

GÜNDEM Yayın: 08 Ekim 2021 - Cuma - Güncelleme: 08.10.2021 10:15:39
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Toplantıya Başiskele Kaymakamı Necip Çakmak, Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, Başiskele İlçe Müftüsü Aşur Akyol, Başiskele Din Görevlileri Dernek Başkanı Kadir Çelikiz ve müftülük çalışanları, cami ve din görevlileri katıldı.

BAŞKAN ÖZLÜ: DİN ADAMLARIMIZ ULVİ BİR GÖREVİ YERİNE GETİRİYOR

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını Belediye Başkanı M. Yasin Özlü yaptı.

Din adamlarının ulvi bir görevi üstlendiğini vurgulayan Başkan Özlü, “Din adamlarımız, her koşulda kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim’in ayetlerini, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) hadis ve sünnetlerini ulvi bir görev ile bizlere ve geleceğimizin hazinesi çocuklarımıza aktarmanın mücadelesini veriyorlar. İslam beldelerinin etrafında hayat bulduğu, Müslümanların içerisinde cem olup huzur bulduğu kutsal mekânımız camilerimizde ve hayatın her alanında Hakk'ın ve hakikatin sesini toplumumuza büyük bir özveriyle her daim duyuran siz değerli vefakâr din görevlilerimizin Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Başkan Özlü konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İslam medeniyeti cami merkezli bir medeniyettir. Bedeni taş ve ahşapla, ruhu ibadet ve ilimle imar edilen camiler; İslam’ın yerleşim birimlerine vurulan mührüdür. İslam’ın ulaştığı beldelere ilk önce camiler inşa edilmiş, İslam cemiyeti, cami ekseninde deveran etmiştir. Peygamber efendimiz de Mekke’de İslam’ın tebliğ merkezi, müminlerin sığınağı ve mescit olarak Erkam’ın evini belirlemiş, Medine’ye hicret ettiğinde ise ilk işlerden birisi olarak Mescid-i Nebi’yi inşa etmiştir. Bizler de belediye olarak bu minvalde İslam dinimize hizmet veren din görevlilerimizin, tüm derneklerimizin ve hayırsever vatandaşlarımızın yanındayız. Her türlü desteği vermeye hazırız. Bu vesileyle tekrar Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı tebrik ediyor, güzel ve hayırlı işlerinde kolaylıklar ve başarılar diliyorum.”

Programın sonunda Kaymakam Çakmak ve Başkan Özlü, tüm din görevlileri adına Müftü Akyol ve Başiskele Din Görevlileri Derneği Başkanı ve Barbaros Camii İmam-Hatibi Kadir Çelikiz’e çiçek takdim etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.