Büyükşehir, tüm izci kulüplerini bir araya getirdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli’de faaliyet gösteren 17 İzci ve Doğa Kulüp Liderleri toplantısına ev sahipliği yaptı.

SPOR Yayın: 13 Mart 2021 - Cumartesi - Güncelleme: 13.03.2021 10:12:24
Editör -
Okuma Süresi: 10 dk.
Takip EtGoogle News

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü, Kocaeli il genelinde faaliyet gösteren 17 İzci ve Doğa Kulüp Liderleri toplantısına ev sahipliği yaptı. Toplantıda izcilik branşının kent genelinde yaygınlaştırılması ve kulüplerin sorunlarıüzerinde duruldu.

17 İZCİ VE DOĞA KULÜBÜ BULUŞTU 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü İzcilik ve Doğa Sporları Birimi tarafından Antikkapı Erguvan Toplantı Salonundayapılan etkinliğe geniş bir katılım oldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Şemsettin Yıldırım, İzcilik Federasyonu Kocaeli İl Temsilcisi Rıfat KağanoğluKocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Genel Sekreteri Bekir Köksal, Turizm ve Doğal Yaşam Alanları Şube Müdürü Ömer Bahadır Özyılmaz, Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Fatih Dizdar'ın yanısıra birçok kulüpten yetkili toplantıda hazır bulundu.

 

BUGÜNE KADAR YAPILMIŞ EN KAPSAMLI TOPLANTI

Kocaeli İzciliği adına bugüne kadar yapılmış en kapsamlı toplantında bir araya gelen kulüp önderlerine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Şemsettin Yıldırım, toplantıya ev sahipliği yaptıkları için duydukları mutluluğu dile getirerek katılan kulüp liderlerine teşekkür etti.

 

KILAVUZ İZCİLİK PROJESİNİN ÇATISI ALTINDA 

Kocaeli’nin izcilik geleceği masaya yatırılırken, izcilik adına neler yapılacağını dile getiren Yıldırım, “Kocaeli Büyükşehir BelediyesininTürk İzciliğininbirleştirici misyonu içinde izciliğe destek vermeyeartırarak devam edeceğini, bu konuda kılavuz model gerçekleştirebileceklerini ifade etti. Yıldırım, ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın’ınizciliğe çok önem verdiğini, izcilik ile ilgili çalışmaları da yakından takip ettiğini vurguladı. Daire Başkanı Yıldırım, izcilik çalışmaları ile doğa sporları branşlarına önem veren kulüplerle sık sık bir araya gelerek bu sporların gelişmesi adına kulüplerin genel istek ve taleplerini dikkatle dinlediklerini, diriliş kamp alanları ile eklenecek yeni yerlerin izcilik faaliyetlerinde kullanılabilmesi için planlama yaptıklarını ifade etti.

 

ORTAK PROJELER DE MASAYA YATIRILDI

Toplantıda tüm izci kulüpleri temsilcileri fikir ve önerilerini aktardı. Bu süreç içinde istek ve önerilerini aktaran temsilciler il genelinde yapılan izcilik faaliyetlerini değerlendirdi. Ayrıca, planlanan faaliyetler hakkında istişarelerde bulunulurken Büyükşehir Belediyesi ile ortak projeler de masaya yatırıldı.

 

7’DEN 70’E İZCİLİK VE DOĞA SPORLARI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü İzcilik ve Doğa Sporları Birimi Kocaeli’nde 7’den 70’e tüm yaş gruplarının İzcilik ve Doğa Sporları branşlarında faaliyet yürütebilecek; aynı zamanda ulusal ve uluslararası organizasyonlarda yer alabilecekleri çalışmalara imkan sağlıyor. İzcilik ve Doğa Sporları; bireylerin fiziksel ve ahlaki açıdan gelişimlerine destek olma anlamında çalışmalar yürütmekte olup, zihin, ahlak, ruh ve duygu bakımlarından dengeli; sosyal, kültürel, sportif açıdan sağlıklı şekilde gelişmiş bir kişiliğe ve karaktere sahip bireylerin oluşumunu artıracak hizmetler veriyor.

 

İZCİLİK VE DOĞA SPORLARINDA SPORUN MERKEZİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ilimizde faaliyet gösteren kulüplerimize gerekli desteği sağlayarak, İzcilik ve Doğa Sporların Kocaeli’nde daha kapsamlı hale getirmek, ulaşılabilirliği arttırmak, izciliğin doğa ile özdeşleşmiş olan evrensel yapısını spor aktiviteleri ile zenginleştirmek; doğa sporları branşlarına teşvik etmek, özendirmek ve en önemlisi doğa turizmini canlandırarak, ilimizi doğa sporlarında cazibe merkezi haline getirecek çalışmaları hızlandıracak.

 

TOPLANTIYA KATILAN İZCİLİK KÜLÜPLERİ

Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor KulübüKocaeli Lider Gençlik İzcilik ve Spor KulübüYarımca İzcilik Gençlik ve Spor KulübüBizim Kuşak Gençlik KulübüKocaeli Öncü Gençlik ve Spor KulübüGenç Nesil Gençlik ve Spor KulübüGebze İlim Kültür ve Çevre DerneğiYön İzcilik ve Doğa Sporları Gençlik Spor KulübüDeğirmendere Atılgan İzcilik İhtisas ve Doğa Sporları KulübüKocaeli TİF-MEB, Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor KulübüKİDOSK Kocaeli Kartepe İzcilik Gençlik ve Doğa Sporları KulübüGölcük Belediye Spor İzci KulübüAile ve Sosyal Politikalar Gençlik ve Spor Kulübüİzmit Yeni Kuşak İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü, İzmit Belediye Spor Kulübü olmak üzere kulüpliderleri katıldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.