BAŞİSKELE DEPREMZEDELERİ MİSAFİR ETMEYE BAŞLADI

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde yaşanan deprem felaketinin ardından depremzedelere kucağını açan Başiskele, ilçede 921 depremzedeyi misafir ediyor.

GÜNDEM Yayın: 14 Şubat 2023 - Salı - Güncelleme: 14.02.2023 20:57:04
Editör -
Okuma Süresi: 57 sn.
Takip EtGoogle News

Ülkemizi derinden yasa boğan büyük depremler sonrası tüm imkânlarıyla topyekûn seferber olan Başiskele, depremde varını yoğunu kaybeden afetzedelere gönülden kucak açtı. 

Kocaeli Valiliği İl Koordinasyon Kurulu tarafından Hatay’dan 34, Kahramanmaraş’tan 30,  Malatya’dan 2, Adıyaman’dan 9, Gaziantep’ten 8, Diyarbakır’dan 2, Şanlıurfa’dan 2 ve Adana’dan 1 aile, toplamda 921 vatandaş Başiskele’ye yönlendirilerek yeni sıcak evlerine yerleştiler.

GIDA VE TEMEL İHTİYAÇ MALZEMELERİ KARŞILANIYOR

Deprem bölgelerine gönderilen insani yardımların yanı sıra Başiskele’de yeni hayatlarına başlayan depremzedeleri de yalnız bırakmayan, onlara sahip çıkan Başiskele Belediyesi, depremzede ailelerin gıda, giysi ve temel ihtiyaç malzemelerini temin etmeye başladı. Kadın ve Aile Müdürlüğü ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü koordinesinde belediye personelleri, depremzedelerin ihtiyaç duyduğu malzemeleri evlerine kadar götürerek teslim ettiler.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.