DEPREM ŞEHİTLERİMİZ DUALARLA ANILDI

Türkiye’nin en büyük felaketlerinden biri olan 17 Ağustos Marmara Depremi’nde hayatını kaybedenler her yıl olduğu gibi bu yıl da Başiskele’de yapılan programlarla dualarla anıldı.

YAŞAM Yayın: 18 Ağustos 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 18.08.2021 12:50:41
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News
ASRIN FELAKETİ 17 Ağustos gecesi saatler 03.02’yi gösterdiğinde meydana gelen ve 45 saniye süren merkez üssü Gölcük olan depremde birçok yerleşim yeri yerle bir olurken ve 18 bin 373 kişi hayatını kaybetti. Büyük acıların yaşandığı asrın felaketi olarak nitelendirilen Türkiye tarihinin en büyük depreminin 22. yıl dönümünde deprem şehitlerimiz Başiskele Belediyesi ve Başiskele Müftülüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen programlarla bugün rahmet ve dualarla yâd edildi. İLÇENİN FARKLI NOKTALARINDA Başiskele’nin 5 farklı noktasında bugün gerçekleştirilen programlara Başiskele Kaymakamı İsmail Gültekin, Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, AK Parti Başiskele İlçe Başkanı Mustafa Koral, MHP Başiskele İlçe Başkanı Serkan Günaydın, ilçe protokolü, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. Programların ilki öğle namazı sonrası Bahçecik Merkez Mezarlığı’nda düzenlendi. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda hep birlikte eller semaya kaldırılarak deprem şehitlerimize dualar edildi. Daha sonraki program ikindi namazını müteakip Yeniköy Merkez Mezarlığı’nda yapıldı. Burada da Kur’an-ı Kerim ve duaların okunduğu programda duygu dolu anlar yaşandı. 17 AĞUSTOS ANISINA FOTOĞRAF SERGİSİ Bunların yanı sıra Başiskele Belediyesi depremin 22. yıl dönümünde deprem gerçeğinin unutulmaması ve vatandaşların bu konuda daha fazla duyarlı olması adına Başiskele Sahili’nde 17 Ağustos Marmara Depremi Fotoğraf Sergisi de düzenlendi. Başiskele Belediyesi tarafından düzenlenen sergi açılışı öncesi yine deprem şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim tilaveti icra edildi ve ardından hep birlikte dualar edildi. Program sonunda Kaymakam İsmail Gültekin ve Belediye Başkanı Yasin Özlü, ilçe protokolü ve vatandaşlar ile birlikte fotoğraf sergisini gezdiler. Fotoğrafları tek tek inceleyen katılımcılar, o anı yaşayanlar o acı günleri ve deprem gerçeğini bir kez daha hatırladılar. Sergiyi küçük çocuklarıyla gezen vatandaşlar da çocuklarına 17 Ağustos Marmara Depremi’ni fotoğraflarla anlattılar. Sergi, 22 Ağustos Pazar gününe kadar Başiskele Sahili’nde ziyaretçilerini bekleyecek. İKİ CAMİDE AYRI AYRI ANMA PROGRAMI Akşam ve yatsı namazları arasında da Yeşilyurt Mahallesi Merkez Camii ve Altınkent Mahallesi Merkez Camii’nde anma programlarına devam edildi. Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve duaların edildiği programda yine duygu dolu anlar yaşandı. Depremde hayatını kaybeden vatandaşların yakınları dualar sırasında gözyaşlarını tutamadı. 19 AĞUSTOS’TA KULLAR MERKEZ CAMİİ’NDE Başiskele’de Deprem Şehitlerimizi Anma Programı 19 Ağustos Perşembe günü de devam edecek. Akşam namazını müteakip Kullar Merkez Camii’nde anma programı düzenlenecek. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayacak programlarda, depremzede yakınları ve Başiskeleliler şehitler için ellerini semaya açacak.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.