DESTEĞE EN FAZLA İHTİYACI OLAN SEKTÖR İNŞAAT

İnşaat sektörü ekonomideki dalgalanmalardan en fazla etkilenen sektörlerin başında gelmektedir bu nedenle en fazla desteğe ihtiyacı olan sektördür.

EKONOMİ Yayın: 09 Mayıs 2021 - Pazar - Güncelleme: 09.05.2021 00:11:35
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

İnşaat sektörü 200’ün üzerinde alt sektörle direk ya da dolaylı olarak temas halindedir. Bu da ülke ekonomimizin 30’una tekabül etmektedir.
Covit-19 salgını nedeniyle karşılaşılan koşullar sonucunda ihracat yapan ekonomiler üretimlerini kıstılar, ülkemiz ekonomisi bunu bir fırsata çevirerek birçok sektörde ihracat rekorları kırdı ve kırmaya devam ediyor. Nitekim son dönemde yapılan ihracat rakamı açıklamaları bunun bir ispatıdır.
Bu ihracat rakamlarının sektörümüzde kullanılan ürünlere yansıması da iç pazarda üretim yapan inşaat firmalarımızı olumsuz yönde etkilemiştir. Üretici firmaların döviz hareketliliğini bahane ederek kontrolsüz bir şekilde yaptıkları zamlar öz sermayesiyle üretim yapmaya çalışan firmalarımızın finansal kabiliyetlerini daraltmıştır. Sektörün ana ürün tedarikçilerinin ihracat kanalından yakaladıkları satış rakamları iç piyasadaki üreticilerimizi önemsememelerine sebebiyet vermiştir. Bu durum ilgili merciler tarafından bir an önce çözülmesi gereken bir problemdir.
İnşaat sektörünün temel üretim malzemeleri olan demir, beton ve çimentodaki fahiş fiyat artışları bu durumun en somut örneğidir . Bu bağlamda iç pazar ihtiyacının 2 katı demir üretimi yapabilme kabiliyetinde olan ülkemizde inşaat sektörümüzün demir tedariği ve fiyatlamasıyla alakalı mağduriyet yaşaması kabul edilebilir bir durum değildir.
Kendi öz sermayesiyle bu sıkıntılarla birebir mücadele eden firmalarımızın bu çığlıklarına kulak verilmesini ve bir an önce bu fahiş fiyat artışlarına yetkili kurumlarca müdahale edilip bir düzenleme getirilmesini talep ediyoruz

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.