ELLİBEŞ'TEN İSTANBUL SÖZLEŞME AÇIKLAMASI

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu

SİYASET Yayın: 21 Mart 2021 - Pazar - Güncelleme: 21.03.2021 11:45:49
Editör -
Okuma Süresi: 50 sn.
Takip EtGoogle News

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesiyle ilgili görüşünü sosyal medya aracılığıyla paylaşarak, kadın hakları üzerinden siyasi istismara izin vermeyeceklerini kaydetti.

ÖZGÜN VE ÖNCÜ METİN VURGUSU
Ellibeş açıklamasında “Toplumun talep ve beklentilerine karşılık olarak Türkiye, İstanbul Sözleşmesinden çekilerek kadına yönelik şiddetle mücadeleden bir adım geri atmadı. Aksine kadınların insan haklarını tesis etmek için insan onurunu yücelten, aileyi merkeze alan, toplum dokusuna uygun, özgün ve öncü metinler ortaya çıkarmanın önünü açmıştır. Dün partizan bir bakış açısıyla bu sözleşmeyi eleştirenlerin bugün savunuculuğuna soyunması, kadın hakları üzerinden bir kez daha siyasi istismar girişimden başka birşey değildir.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.