ENGELSİZ DENİZ FESTİVALİNDE BULUŞTULAR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Kocaeli Kent Konseyi ile Karamürsel ilçesi Ereğli Kumyalı Plajı’nda gerçekleştirdiği Engelsiz Deniz Festivali'nde, engelli bireyler sahnede dans edip şarkı söylerken sporla hem engelleri aştı hem de unutamayacakları bir gün geçirdi.

KÜLTÜR Yayın: 30 Ağustos 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 30.08.2021 18:35:52
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

Hayata geçirdiği tüm projelerde engelli vatandaşları gözeten Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, onların sosyal yaşamın her alanında yer alabilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Kent Konseyi ile birlikte Karamürsel ilçesi Ereğli Kumyalı Plajı’nda Engelsiz Deniz Festivali gerçekleştirdi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın da engelli bireylerle bir araya geldiği özel festivalde unutulmayacak görüntüler ortaya çıktı.

“HER MÜCADELE ENGELLERLE DOLUDUR,

ZAFER O ENGELİ AŞANLARINDIR”

‘Her mücadele engellerle doludur, zafer o engeli aşanlarındır’ sloganı ile düzenlenen Engelsiz Deniz Festivali; Down sendromlu kardeşlerimizin sürekli gülen yüzleriyle, ışıltılı gözleriyle, samimi tavırlarıyla “eksik değil hepimizden bir fazladırlar” anlayışıyla, müzik dinletisi eşliğinde başladı. Engelsiz Deniz Festivali’ne Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Karamürsel Kaymakamı Osman Arslan Canbaba, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, AK Parti Karamürsel İlçe Başkanı Sait Mete, AK Parti Gölcük İlçe Başkanı Çetin Seymen, Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Ali Korkmaz, engelli ve engelli yakınları ile vatandaşlar katıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından uçurtmalar ve balonlarla süslenen festival alanında tüm katılımcılara tişört ve şapka dağıtıldı.

KEYİFLİ BİR GÜN GEÇİRDİLER

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Kocaeli Kent Konseyi Engelliler Meclisi ile Karamürsel ilçesi Ereğli Kumyalı Plajı’nda düzenledikleri Engelsiz Deniz Festivali’nde engelli bireyler şarkılar söyleyip dans ederken, spor aktivitelerine katılıp keyifli bir gün geçirdi. Engelli bireylerin birbirinden eğlenceli oyunlarına protokol de katıldı. Festival’de Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın Ringo, Rüzgâr Sörfü, Jet Turu, Yelkenli Tekne Turu, Tekne Turu ve Yüzme gibi birçok deniz aktivitesini engelli kardeşlerimiz ile birlikte yaptı.

KENDİSİNİN DE ENGELLİ OLABİLECEĞİ BİLİNCİNDE OLMAK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin engelsiz bir kent için çalışmalar yaptığının altını çizen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın “Engellilerin yaşamlarını daha rahat bir şekilde sürdürebilmeleri için çalışmalara devam ediyoruz. Herkes bir gün kendisinin de engelli olabileceği bilinci ile engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak için çaba sarf etmelidir. Bizler de bu sebeple Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak bu festivali düzenledik. İnşallah bundan sonra da bu tür programlar düzenlenecek” dedi.

“BAŞKAN BÜYÜKAKIN’DAN EMPATİ VURGUSU”

30 Ağustos Zafer Bayramı’nı da kutlayan ve festivalde engelli bireylerin mutluluğunun görüldüğünü belirten Başkan Büyükakın “Amacımız engelli bireylerle engelsiz bir festivalde bir araya gelerek bütün engelleri ortadan kaldırmak. Özellikle engelli ailelerin, kendi çocuklarını engelsiz çocuklarla birlikte aktif rol aldığını görmeleri onları çok daha mutlu ediyor. Bugün yaptığımız parklarda engelli ve engelsiz çocuklar birlikte oyun oynuyor. Sadece Büyükşehir Belediyesi olarak değil tüm toplumun bu anlayışla hareket etmesi, empati yapması gerektiğini düşünüyoruz. Empati yaparsak o zaman gereken önemi ve özeni herkes gösterir” dedi.

“ONLARIN MUTLULUĞUNU GÖRMEK”

Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, bu anlamlı günde Zafer Bayramı’nda onların mutluluğunu görmek ve Engelsiz Deniz Festivali’ne Kocaeli’nin dört bir yanından gelen konukları ilçelerinde ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

“HER ZAMAN YANINIZDA OLDUĞUMUZU BİLMENİZİ İSTİYORUM”

Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Ali Korkmaz da: “Farkındalık oluşturmak, engellilerin bizim zihinlerimizde olduğunu göstermek için çok güzel bir Engelsiz Deniz Festivali düzenliyoruz. Onların mutluluğunu görmek bize büyük keyif veriyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Kent Konseyi Engelliler Meclisi olarak engelli vatandaşlarımızın her zaman yanında olduğumuzu bilmenizi istiyorum” diye konuştu.

ENGELLİ OLMAK…

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın talimatıyla gerçekleştirilen engelli bilincini yerleştirmek engelli ve engelsiz bireylerin bir arada zaman geçirmelerini sağlamak amacıyla tüm engellerin kaldırıldığı “Engelsiz Deniz Festivali” yapıldığını vurgulayan Kocaeli Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Ufuk Koçak “Engelli olmak… Doğanın, toplumun, insanlığın etkileriyle başta insan olmak üzere, çok sayıda canlının olağan organlarıyla yaşama şansından yoksun yaşamak zorunda kalmasıdır, engelli olmak. Engelli yaşamanın hangi yaşta başlayacağını bilmek, saptamak neredeyse olanaksızdır, çünkü insanı engelli yapan nedenlerin kontrolü, insanda değildir. Ancak, insan, gizil gücü nedeniyle, engel tanımayan, engele takılmayan, engeli kabullenmeyen, engeli aşan, engeli yenen bir varlıktır.” dedi. Koçak ayrıca Engelsiz Deniz Festivali’nin düzenlenmesinde Kocaeli Kent Konseyi’ne ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

ENGELSİZ PLAJ İÇİN NELER YAPILDI?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yaptığı çalışmayla Karamürsel ilçesi Ereğli Kumyalı’da bulunan halk plajına, içinde engellilere göre dizayn edilmiş tuvaleti, soyunma kabini ve duşu olan özel üniteler yerleştirildi. Öte yandan görme engelliler için hissedilebilir yüzey ve tekerlekli sandalyelerin kum ve çakıllı zemin üzerinde rahat ilerlemesi için denize kadar ulaşan özel rampa ve kumsalda özel alan da hazırlandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.