Farkındalık için balon uçurdular

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü dolayısıyla down sendromlu çocukları belediyede ağırladı. Farkındalık yaratmak için rengarenk balonları birlikte gökyüzüne bıraktılar

YAŞAM Yayın: 19 Mart 2021 - Cuma - Güncelleme: 19.03.2021 17:30:45
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü dolayısıyla down sendromlu çocukları belediyede ağırladıGülünce Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ile Körfez Verimli Özel Eğitim Okulu öğrencileri, yöneticileri velilerin katıldığı ziyarette renkli görüntüler de vardı. Misafirlerini toplantı salonunda ağırlayan Başkan Söğüt, down sendromlu çocuklarla tek tek sohbet etti.

BELEDİYEDE AĞIRLADI

Daha sonra onlara küçük birer hediye takdim eden Başkan Şener Söğüt, "Down sendromlu çocuklarlımızda normal gelişim gösteren bireylerden bir fazla yani 47 kromozom bulunmaktadır. Down sendromunun bir hastalık olmadığını, farklılık olduğunu ve farklı olmanın normal olduğunu herkese duyurmak ve bu duyarlılığı arttırmak çok önemlidir. Bu anlamda herkesin üzerine düşen çabayı göstermesi gerekmektedir.

SEVİLMEYİ HAK EDİYORLAR

21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü, bu alandaki çabaların yoğunlaştığı, neler yapılabileceğinin konuşulduğu ve bunların hayata geçirildiği bir gündür. Unutmayalım ki onlar acıma duygusu oldukça gelişmiş, çıkarcılık, bencillik gibi davranışları olmayan karşılıksız seven, yalan söylemeyen ve sadece sevilmeyi hak eden bireylerdir” dedi.

GÖKYÜZÜNE BIRAKTILAR

Onlarla hayat daha anlamlı, daha renkli ve daha eğlencelidir” diyen Başkan Şener Söğüt, “21 Mart'ın eşit olduğumuzun ve aramızdaki bir sayı farkın "fark" olmadığının anlaşıldığı bir gün olması temennisiyle, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi. Başkan Söğüt daha sonra çocuklarla birlikte belediye binası önünden renkli balonları gökyüzüne bıraktı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.