GENÇLERİ HEYECANLANDIRAN PROJE

Geleceğin teminatı ve hazinesi gençlere yönelik hizmetlerle dikkatleri üzerine çeken Başiskele Belediyesi, ilçenin âlâ gençlerine yaraşır çok önemli bir projeyi daha hayata geçiriyor.

YAŞAM Yayın: 31 Ağustos 2021 - Salı - Güncelleme: 31.08.2021 14:54:26
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün seçim beyannamesinde de yer alan yeni nesil Başiskele Gençlik Merkezi’nin inşaat çalışmaları başladı. Başiskele’de 2021 Yılını “Gençlik Yılı” ilan eden gençlerin Yasin ağabeyi Başkan M. Yasin Özlü, genç kardeşleri için muhteşem bir eseri daha ilçeye kazandırıyor. Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün büyük değer verdiği projenin hayata geçirilmesi için Ankara’da bir dizi temaslarda bulunarak Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Spor Toto Teşkilatı ile geçen aylarda protokol imzalamıştı.

ZEMİN BETONU ATILDI

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Toto Teşkilatı desteğiyle Başiskele Belediyesi tarafından Yeşilyurt Mahallesi’nde yapımına başlanan Başiskele Gençlik Merkezi Yeşilyurt Mahallesi’nde inşa ediliyor. Gençleri heyecanlandıran ve dört gözle hizmete açılması beklenen yeni nesil gençlik merkezinin zemin betonu atıldı. Yaklaşık 1500 metrekarelik zemin alana 145 metreküp beton atılan gençlik merkezinin temeli de yakın zamanda atılacak.

14 AYDA TAMAMLANACAK

Yaklaşık 3 dönümlük alan üzerinde yükselecek gençlik merkezi, 3 bin metrekarelik inşaat alanına sahip olacak. Zemin katı 1338 metrekare olan gençlik merkezinin 1. ve 2. katı 850 metrekare civarında olacak. Başiskele Gençlik Merkezi’ndeki çalışmalar 410 günde (yaklaşık 14 ayda) tamamlanacak.

BAŞİSKELE GENÇLİK MERKEZİ’NDE NELER OLACAK?

Başiskele’nin nüfus yoğunluğunun en fazla olduğu mahallelerinden biri olan Yeşilyurt Mahallesi’nde yapılacak olan gençlik merkezi, mevcut gençlik merkezlerinden çok farklı bir konseptte olacak. Bilim ve teknoloji çağına uygun, gençlerin taleplerine karşılık verecek olan Başiskele Yeni Nesil Gençlik Merkezi’nde profesyonel ses ve görüntü stüdyoları kurulacak. Gençlerin dijital içerik üretmeleri ve yayınlamaları sağlanacak. Profesyonel bir radyo stüdyosu standartlarında kurulacak ses stüdyolarında gençler enstrümanlarını çalıp, şarkılarını kaydedebilecek.

GREENBOX STÜDYOLARI

Greenbox stüdyolarının da yer alacağı gençlik merkezinde video ve fotoğrafçılık konularında gençler kendilerini geliştirme fırsatı bulacak. Video içerik üretmek isteyen Youtuberlar’ın uğrak mekânı olacak. Ayrıca Elektro laboratuvar odası, bilgisayar 3D multimedya odası, iletişim atölyesi, interaktif oyun odası, e-spor antrenman odası, kaçış oyun odası gibi odaların da yer alacağı Başiskele’nin yeni nesil gençlik merkezi Kocaeli’nin her yerinden herkesin gelip kullanabileceği bir tesis olacak.

400 KİŞİLİK ÇOK AMAÇLI TİYATRO VE KONSER SALONU

Güçlü bilgisayarların ve hızlı internet erişiminin yer alacağı merkezde ayrıca 400 kişilik çok amaçlı tiyatro ve konser salonu, gençlerin sağlıklı bir yaşam sürebilmeleri için fitness salonu da yer alacak.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.