GENÇLERİN İHTİYAÇLARINA HİTAP EDECEK KÜTÜPHANE

Başiskele’de geleceğin teminatı genç nesillere büyük değer veren Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, ilçenin ilk halk kütüphanesinin inşaat çalışmalarını yerinde inceledi.

KÜLTÜR Yayın: 01 Nisan 2021 - Perşembe - Güncelleme: 01.04.2021 11:47:21
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Başkan Özlü Başiskele’nin İlk Halk Kütüphanesindeki Çalışmaları İnceledi

Başiskele’de geleceğin teminatı genç nesillere büyük değer veren Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, ilçenin ilk halk kütüphanesinin inşaat çalışmalarını yerinde inceledi.

Barbaros Mahallesi Semt Meydanı’nın yakınında bulunan İlke Sokak’ta yaklaşık 1000 metrekarelik alan üzerine inşa edilen Başiskele Halk Kütüphanesi’nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Vatandaşların, özellikle gençlerin ve çocukların yoğun talepleri üzerine ilçenin en kalabalık nüfusuna sahip ve birçok mahallenin de kesişme noktası olan bir lokasyonda inşa edilen kütüphanede yürütülen çalışmaları yakından takip eden Başkan Özlü, yaptığı incelemeler sırasında yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Başkan Özlü konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Geleceğimizin teminatı, en büyük hazinemiz genç nesillerimize yatırım yapmaya devam ediyoruz. İlçemizin ilk kütüphanesinin inşaat çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Vatandaşlarımızın yoğun talebi üzerine yaptığımız kütüphanemizi en kısa sürede ilçemize kazandıracağız. Kütüphanemiz açıldığında Başiskelemiz'in eğitim ve kültür seviyesi daha da yükselecek.” diye konuştu.

GENÇLERİN İHTİYAÇLARINA HİTAP EDECEK KÜTÜPHANE

Bu yıl içerisinde bitirilmesi planlanan halk kütüphanesi modern mimaride ve kullanışlı bir şekilde tasarlandı. Başiskele Belediyesi’nin mimarları tarafından projesi yapılan halk kütüphanesinin 123 m²‘lik alanı genel kitap koleksiyonuna ayrılırken, kitapseverlerin çay ve kahve eşliğinde kitap okumaları için kütüphanede 100 m² kafeterya da bulunacak. Özel kitap koleksiyonlarının da yer alacağı kütüphanede, kitapseverler elektronik kitap arşivlerine de ulaşabilecek. Kitapseverlerin ferah ve nezih bir ortamda kitap okumaları için 92 m²‘lik okuma salonu ve 1. katta ise 115 m²‘lik serbest çalışma ve okuma salonu yer alacak. Kütüphanenin açık alan veranda bölümünde ise vatandaşlar Başiskele’nin güzel ve temiz havasında kitap okuma keyfini çıkaracak.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.