GÖLCÜKLÜ BURAK HAFIZLIK YARIŞMASI’NDAMARMARA 1.Sİ OLDU

Gölcük Müftülüğü bünyesinde eğitim veren Hicret Erkek Hafızlık Kur’an Kursu öğrencisi Hafız Burak Acar, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın düzenlemiş olduğu Hafızlık Yarışması’nda Marmara Bölge birincisi olarak Türkiye Finaline katılmaya hak kazandı.

EĞİTİM Yayın: 07 Mart 2021 - Pazar - Güncelleme: 07.03.2021 16:55:57
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

2019 yılında hafızlığını tamamlayarak diplomasını alan Hicret Erkek Hafızlık Kur’an Kursu öğrencisi Hafız Burak Acar, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın her sene düzenlemiş olduğu Hafızlık Yarışması ön elemelerine katılarak 16 Şubat 2021tarihinde Kocaeli birincisi oldu. Daha sonra 4 Mart 2021 tarihinde yapılan ve Marmara Bölgesi’nde yer alan 11 ilden birincilerin katıldığı bölge finaline Kocaeli’mizi temsilen katılarak Marmara Bölge birincisi oldu. 

16 Mart 2021 tarihinde yapılacak olan Türkiye finaline katılmaya hak kazanan yedi kişiden biri olan Hafız Burak Acar’ın hocası ve Hicret Erkek Hafızlık Kur’an Kursu yöneticisi Ahmet Yıldıran, “Öğrencimiz Burak’ın bu başarısı hepimizi gururlandırdı. Bu, disiplinli ve kararlı bir çalışmanın getirdiği beklediğimiz bir sonuçtu” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Aslında bu başarı alışmaya başladığımız bir durum. Son üç dönemdir Hafızlık Yarışmasında bölge birincileri kursumuzdan çıkıyor. Geçen sene Hafız Ahmet Aydoğdu ve bir önceki sene Hafız Bedirhan Atalar Türkiye finali ön elemesine gitmeye hak kazandı. İnşallah öğrencimiz Burak da Türkiye finalinden Kocaeli’mize birincilikle dönecektir.”

Öte yandan toplumların kalkınmasında en az maddi gelişim kadar manevi gelişimin de payı olduğunu vurgulayan Hicret Hafızlık ve Manevi Kalkınma Derneği Başkanı Tacettin Tarı da “Manevi kalkınmayı destekleyecek olan Kur’an-ı Kerim eğitimini kolaylaştırmak ve yaygınlaştırmak için yeni bir metotla Hicret Erkek ve Hicret Kız Kurslarını kurduklarını belirterek şunları kaydetti:

“Hicret Hafızlık Kursumuz 2014 yılında eğitime başlayarak 2015 yılında ilk meyvesini verdi. Bugün gelinen noktada kız hafız sayımız 40’a, erkek hafız sayımız 75’e ulaştıElhamdülillah. Yeni kurulan bir kursun bu kadar kısa sürede bu başarıyı yakalamasının temelinde, sorumluluk ve liyakat sahibi hocalarımızın gayretinin yanı sıra uygulamış olduğumuz “taşımalı sistem” eğitim modeli yatmaktadır. 

Buna göre öğrencilerimiz sabah saat 07:00’de evlerinden servisle alınır, kursta kahvaltısını yapar, o günün dersini verir, yarının dersini de kursta hazırladıktan sonra saat 16:00’da tekrar servisle evine bırakılır. Ailesinden kopmadan hafızlık eğitimine devam etmesi öğrencilerimizin motivasyonunu ve verimliliğini arttırmaktadır. Hafız Burak da azim, sabır ve gayretinin sonucunda bu başarıyı elde etmiştir. Yüce RabbimizKur’an’ın rehberliğinde bir ömür sürmesini nasip etsin. 

Bu vesileyle bizi gururlandıran Hafız Burak’ın yetişmesini sağlayan cefakâr ailesini ve başta hocası olmak üzere bugünlere gelmesinde emeği geçen tüm personelimizi tebrik ediyor; Türkiye finalinde başarılar diliyorum.  

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.