GÖLKENT'TE ÇELİKİZ'LE DEVAM

Kocaeli Merkez Gölkent Cami Kur'an Kursu Yaptırma Yaşatma ve Onarma Derneği 3.olağan Genel Kurulunu yaparak Kadir Çelikiz ile yola devam dedi.

EĞİTİM Yayın: 21 Mart 2021 - Pazar - Güncelleme: 21.03.2021 13:34:33
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
Takip EtGoogle News

Dernek Başkanı Kadir Çelikiz yaptığı açıklamada
“İmar ve inşa bitti şimdi ihya dönemindeyiz”

Temeli 2015 yılında Dönemin Kocaeli İl Müftüsü Mehmet SÖNMEZOĞLU Hocamızın girişimleri,K.B.B Başkanı İbrahim KARAOSMANOĞLU’nun destekleri,Kocaeli Valisi Hasan Basri GÜZELOĞLU’nun himayeleri,Diyanet İşleri Başkanlığımızın onayı,hayırsever halkımızın ve iş insanlarımızın gayretleri ile İzmit Çayırköy Mahallesi Gölkent 1. Etap Sokak No.4 adresinde atılan Kocaeli İl Müftülüğü, İzmit İlçe Müftülüğü ve Gölkent Cami Kur'an Kursu Yaptırma Yaşatma ve Onarma Derneği tarafından İzmit Gölkent mevkiinde yaptırılarak ilimize kazandırılan “Gölkent Cami ve Kur’an Kursu alanında bölgenin en donanımlı eğitim merkezidir.

Kursumuz Yaklaşık 5 dönümlük bir alan üzerine kurulu,kapalı inşaat alanı 10.353 metre kare ve 7 kattan oluşuyor.
250 öğrenci kapasiteli kursun içerisinde; bin kişilik erkek ve 240 kişilik bayan olmak üzere iki ayrı mescit, 100 araçlık otopark, 450 kişilik yemekhane, 40 adet yatakhane, 20 adet derslik, hafız olan üniversite öğrencilerinin kalacağı bir misafirhane, 320 metrekare çok amaçlı salon bulunuyor.

Genel Kurulumuzda Dernek yapımızı güçlendirerek  fiziksel imar ve inşa dönemini geride bıraktığımızı şimdi ihya ve yaşatma döneminde olduğumuz bilinciyle hareket ederek,kurumumuza değer katacak,şehrimizin münevverlerinden oluşan bir ekip ile yola devam ediyoruz.

Eğitimde asıl gayemiz; “Ahlak ruhun  can suyudur”düsturu ile hareket edip milletimizin emaneti,geleceğimizin teminatı evlatlarımızı vahyin kılavuzluğunda,Nebevi ahlak ile donatıp dinine,vatanına ve bayrağına sevdalı nesiller yetiştirerek bu muhteşem eserin yapımında maddi ve manevi emeği olan insanlarımıza vefamızı göstermek istiyoruz.

Pandemi koşullarını da göz önünde bulundurarak yüzde yirmibeş kapasite ile de olsa eğitime başladığımız kursumuzda Kur’an sesleri yüreklerimize işlemeye başladı.

 

Gölkent Kur’an  Kursumuzda görev yapan idareci ve öğretmenlerimize,Maddi ve manevi destekleri ile yolumuzu açan,bize rehberlik eden İzmit Müftümüz Dr.Mehmet Reşat ŞAVLI’ya İzmit Bld.Bşk.Fatma Kaplan HÜRRİYET,’e İzmit Kaymakamımız Şevket CİNBİR’e Kocaeli Müftümüz Sinan CİHAN Hocamıza K.B.B.Başkanımız Tahir BÜYÜKAKIN’a Kocaeli Valimiz Seddar YAVUZ’a D.I.B. Yönetim Hizmetleri Genel Müdürümüz Mehmet BİLGİN’e,Eğitim Hizmetleri Genel Müdürümüz Kadir DİNÇ ve Diyanet İşleri Başkanımız Prof.Dr.Ali ERBAŞ Hocamıza Derneğimiz ve Şehrimiz adına çok teşekkür ediyoruz.
Derneğimiz dün olduğu gibi, bugün de İzmit ilçe Müftülüğümüz ve Kocaeli il Müftülüğümüz ile koordineli bir şekilde çalışmalarına devam edecektir.
Temelinden bugüne Gölkent Erkek Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu ve Hafız Hüseyin Diler Gölkent Camimizin imar,inşa ve ihyası için maddi ve manevi desteklerini üzerimizden hiç eksik etmeyen başta Kocaeli’mizin hayırseverlerine iş adamlarımıza, İstanbul eşrafından Diler Group,Yu Group ,boğa Group sahipleri birbirinden kıymetli gönül dostlarıma,Tüm hayır sahiplerine ve  3.Olağan Genel Kurulda göreve seçilen yönetim,denetim ve mütevellide birlikte görev yapacağımız aşağıda isimlerini zikrettiğim tüm dostlarımıza şükranlarımı sunuyorum.

Yönetim Kurulu
Kadir Çelikiz/ Bşk
Sinan Çakır / Bşk yrd
İbrahim Özbudak / Sekreter
Hakan Vural / Muhasip
M.Ali Pir / yönetim kurulu üyesi
Denetim Kurulu
Muhterem Aktaş
Yasin Aslan
Numan Uysal
Kocaeli merkez Gölkent cami ve kuran kursu yaptırma yaşatma ve onarma derneği mütevelli üyeleri
Dr.Adil Gündoğan
Ahmet Alp
Cengiz Bayraker
Engin Öztürk
Faruk Çoban
Hakan Vural
Haluk Ercan
Hasan Ateşoğlu
İbrahim Yılmaz
İbrahim Eren
İbrahim Özbudak
İlyas Çakır
İsmail Kavşak
İsmail Uzun
Kadir Çelikiz
Kadir Korkmaz
Mehmet Sönmezoğlu
M.Ali Karadaşlı
Mehmet Ali Pir
Mevlüt Avcı
Muammer Çiçek
Av.M Fatih Yıldız
M Rıfat Taşçıoğlu
Muhterem Aktaş
Müslüm Karaosmanoğlu
Numan Uysal
Safa Buran
Sinan Çakır
Tacettin Tarı
Tuncay Kurt
Yasin Acar
Yasin Aslan
Yunus Doğancıoğlu
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.