İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı Gerçekleştirildi

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2021 yılının “İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy Yılı” ilan edilmesiyle birlikte bu yıl 100. Yıl dönümü olan İstiklal Marşı’nın kabulü ve İstiklal Marşı’mızın Şairi Mehmet Akif Ersoy’u anma günü programı Vali Yardımcısı Abdul Rauf Ulusoy’un katılımıyla gerçekleşti.

EĞİTİM Yayın: 12 Mart 2021 - Cuma - Güncelleme: 12.03.2021 18:39:56
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde Valiliğimizin ev sahipliğinde düzenlenen programa; Vali Yardımcısı Abdul Rauf Ulusoy’un yanı sıra, Kocaeli Milletvekilleri; Radiye Sezer Katırcıoğlu, Mehmet Akif Yılmaz, Deniz Eğitim ve Öğretim - Garnizon Komutanı Tuğamiral Yalçın Payal, Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, Baro Başkanı Av. Bahar Gültekin Candemir, İzmit Kaymakamı Şevket Cinbir, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Alb. Ümit İlbayı, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda Cahit Elginkan Anadolu Lisesi Müdürü Atilla Demir, İstiklal Marşı’nın Şairi Mehmet Akif Ersoy’u ve hangi koşullarda İstiklal Marşı’mızın yazıldığını belirten bir konuşma gerçekleştirdi.

Günün anlam ve önemi konulu düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilerden; resim yarışmasında birinci olan Kroman Çelik İlkokulu 3’üncü sınıf öğrencisi Hira Nur Beşiroğlu, şiir yarışmasında birinci olan Uluslararası Dostluk Ortaokulu 7’inci sınıf öğrencisi Ümmühan Acar ve kompozisyon yarışmasında birinci olan Başiskele Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 11’inci sınıf öğrencisi Medine Berra Kayhan’a ödüllerini Vali Yardımcısı Abdul Rauf Ulusoy, aynı kategorilerde 2. ve 3. olanlara da Kocaeli Milletvekilleri Mehmet Akif Yılmaz, Radiye Sezer Katırcıoğlu ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Yalçın Payal tarafından verildi. 

Ödüllerin verilmesinin ardından Cahit Elginkan Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından sergilenen “İstiklal Marşı” konulu ve “10 Kıta Bir Vatan” temalı oratoryo gösterisi büyük beğeni topladı.

Programın ardından Vali Yardımcısı Abdul Rauf Ulusoy ve protokol üyeleri etkinlikte görev alan öğrenci ve öğretmenlerle günün anısına toplu fotoğraf çektirdiler.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.