İzcilik faaliyetleri anlatıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekküllerine; izcilik faaliyetleri anlatıldı

KÜLTÜR Yayın: 15 Mart 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 15.03.2021 09:19:38
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri Platformu ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde yürütülen izcilik çalışmaları kapsamında bilgi paylaşımı toplantısı gerçekleştirildi. 

GENÇLERİN GELİŞİM VE BECERİ

Kocaeli'nde yaklaşık 50 Sivil Toplum Kuruluşunu çatısı altında toplayan Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri Platformu üyelerine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Şemsettin Yıldırım; izciliğin öneminden, bireye kazanımlarından ve izciliğin en etkili yöntemlerinden biri olan yaparak ve yaşayarak öğrenmenin gençlere gelişim ve beceri noktasındaki olumlu etkilerinden söz etti. 

ÖĞRENCİLER  VAKİTLERİNİ EN İYİ ŞEKİLDE 

Gönüllü ve üniformalı bir gençlik hareketi olan izciliğin; çocukların ve gençlerin aktif olarak yer alabileceği eğitsel bir faaliyet olduğunun altını çizen Yıldırım, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde yürütülen izcilik faaliyetleriyle çeşitli yaş gruplarındaki çocuklar ve gençlerin zihinsel, bedensel, sosyal ve ruhsal gelişmelerine katkı sunulacağından ve bireylere içinde yaşadıkları toplumun değerleri ve evrensel değerler hakkında farkındalık kazandırılacağını kaydetti.

İZCİLİK AMAÇ VE İŞLEVİNDEN DOLAYI ETKİLİ 

İzcilikte yapılan faaliyetlerin türü, izciliğin amaç ve işlevinden dolayı etkili bir uygulama olduğu vurgulayan Yıldırım; Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın da izcilik faaliyetlerini desteklediğini ve çok önem verdiğini vurguladı. Ayrıca Yıldırım, “İzcilikte değerler eğitimi yaşayarak veriliyor. Bu faaliyetlerin çocuklarda davranış ve tutumlarına olumlu şekilde yansıtmaktadır. İzcilik faaliyetleri ile sevgi, saygı, yardımseverlik, sorumluluk, dostluk, adalet, hoşgörü gibi milli ve manevi değerlerin kazandırıldığından ve değerler eğitiminde önemli bir yeri vardır” dedi.

PLATFORMDAN İZCİLİĞE DESTEK İSTENDİ

Ayrıca sivil toplum kuruluşlarının da bu alanlarda faaliyet yürütmelerinin öneminden bahsedilerek izcilik branşının STK yapılarında oluşturulmasının gençlik çalışmaları için iyi bir başlangıç olabileceğinden söz edildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.