KARTEPE’DE YAZLIK SİNEMALAR İLGİYLE İZLENİYOR

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’ın talimatıyla geçen yaz sezonu hayata geçen “Yazlık Sinema Günleri” bu yılda normalleşme döneminde devam ediyor. Bu hafta sonu gösterimi olan yaşanmış iki gerçek olayın anlatıldığı “Ertuğrul 1890” filmi büyük beğeni topladı.

KÜLTÜR Yayın: 24 Ağustos 2021 - Salı - Güncelleme: 24.08.2021 10:22:17
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

“ERTUĞRUL 1890” KARTEPE’DE BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

 Açık havada sinema izleme keyfini nostaljik olmaktan çıkararak günümüze taşıyan ve her hafta devam edilen “Yazlık Sinema Günleri”ne bu hafta sonu yaşanmış iki gerçek hikayenin anlatıldığı “Ertuğrul 1890” filmi beyaz perdeye konuk oldu.

 TÜRK – JAPON ORTAK YAPIMI

Ertuğrul 1890, Japon-Türk ortak yapımı tarihî ve dramatik film. Mitsutoshi Tanaka'nın yönettiği filmin oyuncu kadrosunda Seiyou Uchino, Kenan Ece, Shioli Kutsuna, Alican Yücesoy, Yui Natsukawa, Uğur Polat, Yukiyoshi Ozawa, Mehmet Özgür, Deniz Oral ve Tamer Levent gibi başarılı isimler yer aldı.

 YAŞANMIŞ İKİ GERÇEK HİKAYE

Ertuğrul 1890 filminde 1890 yılında Japon sularında batan Osmanlı fırkateyni Ertuğrul’un hikâyesini ve Japonlar’ın gemi mürettebatını kurtarma çabaları ile 1985’te İran-Irak Savaşı'nda Irak Cumhurbaşkanı Saddam Hüseyin’in tehdidiyle İran’da mahsur kalan 300’den fazla Japon vatandaşının dönemin başbakanı Turgut Özal’ın talimatıyla THY tarafından başarıyla kurtarılmasını anlatan dönem filmi ilgiyle izlendi.

 GÖSTERİLEN İLGİDEN DOLAYI MEMNUNUZ

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman “Ertuğrul 1890 Türk-Japon dostluğunun en iyi şekilde anlatıldığı filmlerden bir tanesi. Kartepeli hemşehrilerimiz yaşanan iki gerçek olayın anlatıldığı Ertuğrul 1890 filmine büyük ilgi gösterdi. Yazlık sinema günlerinin başlamasından bu yana hemşehrilerimizin gösterdiği ilgi bizleri memnun etmiştir. İnşallah bu etkinliğimiz geleneksel hale getirip her yıl devam edeceğiz. Çocuklarımızın yazlık sinema kültürüyle tanışsın, büyüklerinin de güzel an ıları yad etsin istiyoruz” ifadelerini kullandı.  

 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.