KENTE NEFES ALDIRAN YAŞAM BAHÇESİ

İzmit Belediyesinin vatandaşların sosyal ve ekolojik ihtiyaçlarının karşılanması adına faaliyete geçirdiği Yaşam Bahçesi’nin sosyal alanlarındaki oturma ve dinlenme grupları da belediye atölyelerinde tasarruf temelinde üretiliyor.

YAŞAM Yayın: 27 Mayıs 2021 - Perşembe - Güncelleme: 27.05.2021 13:40:42
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Her geçen gün artan kentleşme sonrası beton yığınları arasında kalan İzmitli vatandaşların biraz olsun rahat bir nefes alabilmeleri ve toprakla buluşarak stres atabilmeleri adına hayata geçirilen İzmit Belediyesi Yaşam Bahçesi projesinde çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Vatandaşların sosyal ve ekolojik ihtiyaçlarını karşılamak, ilçenin güzelleştirilmesi için peyzaj çalışmalarında kullanılacak bitkileri kendi öz kaynaklarıyla üretmek adına faaliyete geçen Yaşam Bahçesi’nin sosyal alanları da tasarrufla hazırlanıyor.

BELEDİYE KENDİSİ ÜRETİYOR

7’den 70’e tüm vatandaşların kullanımına açık olan İzmit Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı Yaşam Bahçesi’nde, serada üretilen güller peyzaj düzenlemelerinde kullanılıyor. Bahçe ekiminin yanı sıra İzmit Belediyesi’nin kent içerisindeki çalışmalarda kullandığı kamelyalar ve banklarda yine buradaki marangoz ve kaynak atölyelerinde üretiliyor. İhtiyacı olan ürünleri Yaşam Bahçesi’nde üreten İzmit Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, dışa bağımlılığı da azaltarak önemli bir tasarrufun yapılmasına olanak sağlıyor.  

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.