KOCAELİ’DE EĞİTİMDE BİR İLK

Türkiye’de genelinde bu lise sadece Kocaeli’de var. 4 yıl boyunca çocuklarınızın eğitim ücreti devlet tarafından karşılanıyor. İşte mezun olduğunda çocuklarınızın tekniker olacağı Yenilenebilir Enerji Lisesi hakkında önemli detaylar…

EĞİTİM Yayın: 20 Eylül 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 20.09.2021 15:29:05
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Türkiye genelinde bir ilke Kale Okulları Kocaeli’de imza attı. Türkiye’nin ilk Yenilenebilir Enerji Lisesi İzmit’te açıldı. Okul hakkında bilgi veren Özel Marmara Kale Yenilenebilir Enerji Lisesi Müdürü Ahmet Öcal, “4 yıl boyunca çocuğun eğitim ücretini devlet karşılıyor. Çocuklar mezun oldukları zaman yenilebilir enerji teknikeri oluyorlar. Türkiye’de bizim verdiğimiz eğitimi veren bir lise yok. Tek okul biziz” ifadelerini kullandı.

10 MİLYON KİŞİYE İSTİHDAM

“Türkiye’de mevcut yenilenebilir enerji proje stokuyla 9.2 gigivat ilave kapasite ve 110 bin kişilik yeni istihdam sağlanabileceği öngörülüyor.  Öte yandan dünya genelinde kuruluma hazır 13 bin yenilenebilir enerji projesi ile 2 trilyon dolar tutarında yatırım fırsatı bulunuyor. Temeli atılmaya hazır bu projelerin toplamda 1 teravatlık ek yenilenebilir enerji kapasitesi ve 10 milyon kişiye yakın istihdam potansiyeli olduğu hesaplanıyor”

KOCAELİ’DE EĞİTİMDE BİR İLK

Türkiye’de bir ilk olarak Yenilenebilir Enerji Lisesi Okulları 15 yıldır başarılı eğitimine aralıksız devam eden Kale Okulları tarafından açıldı. Yenilenebilir Enerji Lisesi ile öğrencilerin mezun olduğu andan itibaren mesleklerinin olacaklarını ifade eden Özel Marmara Kale Yenilenebilir Enerji Lisesi Müdürü Ahmet Öcal, “Bu çağın en popüler mesleği yenilenebilir enerji üzerine olacak” Şeklinde konuştu.

STAJLARINI BİZ AYARLAYACAĞIZ

Yenilenebilir Enerji Lisesi Müdürü Ahmet Öcal , “Okulumuzda özellikle rüzgar ve güneş enerjisi altında faaliyet göstereceğiz. 4 sene çocuklar burada eğitim görecekler. İlk 3 sene genel kültür ders ağırlıklı, 3. Sene meslek lisesi ağırlıklı olacak. 4. Sene ise staja gidecekler. Özellikle yenilenebilir enerji sistemleri ile ilgili faaliyet gösteren firmalarda stajlarını ayarlayacağız. 3 gün stajda 2 gün okulda olacaklar”

MEZUN OLDUKLARINDA TEKNİKER OLACAKLAR

180 civarında öğrenci kaydoldu. Sürekli kayıtlarımız oluyor. Kayıtlarımız devam ediyor. Türkiye’de rağbet görmeye başlayan ve önemi anlaşılan bölümlerden birisidir. Çocuklar mezun oldukları zaman yenilebilir enerji teknikeri oluyorlar. 2 yıllık bir üniversite kazanırlarsa ek puan ile geçerek teknisyen olabiliyorlar.

AYNI ZAMANDA ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIYORUZ

Çocuk özel okula giderek 4 yılın sonunda meslek sahibi oluyor. Aynı zamanda üniversiteye hazırlanmış oluyor. Burası hem Anadolu hem meslek lisesi. Hafta sonu da çocuklarımıza kurslar vereceğiz. 11. Sınıfta yine derslerimiz var ama seçmeli derslerimiz de var. Hafta sonları tamamen üniversiteye hazırlayacağız. 4 yılın sonunda aynı zamanda ideal bir üniversite adayı olarak kendisini hazırlamış olacak.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.