KORSAN TAŞIMACILIĞA GEÇİT YOK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, “illegal” çalışarak korsan servis faaliyetine yeltenenlere fırsat vermiyor

ASAYİŞ Yayın: 04 Eylül 2021 - Cumartesi - Güncelleme: 04.09.2021 11:07:52
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kent genelinde “illegal” çalışarak korsan servis faaliyetine yeltenenlere fırsat vermiyor. P plaka sahibi esnafın mağdur olmaması ve korsan taşımacılığın önlenmesi için yapılan denetimlerde 650 araç kontrol edildi.

 

KORSAN TAŞIMACILIĞA KARŞI DENETİM

Korsan olarak taşımacılık yapan servis araçlarına göz açtırmayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi’ne bağlı denetim ekipleri, vatandaşların güvenli yolculuk yapması amacıyla Kocaeli genelinde korsan servis ve P plaka denetim uygulamalarına düzenli olarak devam ediyor. Bunun yanı sıra gelen ihbarları da değerlendiren ekipler, İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı trafik ekipleriyle de koordineli çalışıyor. 

 

650 ARAÇ DENETLENDİ

Ulaşım Dairesi Başkanlığı denetim ekipleri ile Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleriBüyükşehir sınırlarında ustos ayında 11 denetim gerçekleştirdi. Yapılandenetimlerde P plakası olmayan, izinsiz olarak taşımacılık yapan, ilimize diğer illerden gelen ancak güzergâh izni almadan taşımacılık yapan, kapasitesinin üstünde taşımacılık yapan, güzergâhı dışında taşımacılık yapan, personel çalışma belgesi olmadan araç kullanan, taşıması gereken yolcu listesi dışında yolcu taşıyan 223 adet, P plakası olmayan araç ve tahditli (P plakalı) 427 araç olmak üzere toplamda 650 araç kontrol edildi.  

 

11 ARAÇ TRAFİKTEN MEN EDİLDİ

Denetimler kapsamında P plaka olmayan 11 araç geçici olarak trafikten men edildi32 araca evrak eksikliğinden cezai işlem uygulandı. Ayrıca P plakası olan 427 adet araca da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Servis Araçları Yönetmeliği kapsamındaki eksiklerinden ötürü ulaşım denetim ekipleri tarafından 137 adet zabıt varakası düzenlendi. Başta korsan taşımacılık olmak üzere yönetmelikler çerçevesinde çalışılması konusundaki periyodik denetimleri sürecek. Özellikle de korsan taşımacılığı engellemek amacıyla anlık denetimlerdevam edecek.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.