Mescidi Aksada gerginlik yaşandı.

Kudüs'te çok sayıda Yahudi yerleşimcinin önce Mescid-i Aksa'nın avlusuna, daha sonra kapalı alanlara zorla girdiği bildirildi.

Yayın: 03 Temmuz 2013 - Çarşamba - Güncelleme: 03.07.2013 17:23:32
Editör -
Okuma Süresi: 39 sn.
Google News

Mescid-i Aksa Müdürü Dr. Nacih Bekirat, 112 Yahudi yerleşimcinin Meğaribe Kapısı'ndan Mescid-i Aksa'nın avlusuna ardından da kapalı alanlara zorla girdiğini söyledi.

Bekirat, İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa'nın avlusundaki insanları dışarı çıkarma girişiminin gençler tarafından engellendiğini dile getirdi.

El-Aksa Vakıf ve Kültür Mirası Kurumu, İsrail güçlerinin sabah saatlerinde Mescid-i Aksa'yı boşalttığını, Aksa'da az sayıda öğrencinin kaldığını belirtti.

İsrail polisinin bir hafta sürecek olan Hamursuz Bayramı kutlamaları nedeniyle yerleşimcilere yer açmak için Filistinlilerin girişini engellediği ileri sürülüyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.