MÜTEAHHİTLER BİRLİĞİNDEN AÇIKLAMA

02.09.2021 Perşembe günü Ankara İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) genel merkezinde İMKON’a bağlı 51 İl birlik başkanı ve 4 federasyonu temsilen yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilecek olan, derneğimizi temsilen Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanımız, İMKON Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Oğuzhan Keleş’in bizzat katılacağı; İMKON Yönetim Kurulu toplantısının gündemi, son günlerde ulusal ve yerel basında, sosyal medyada yer alan sektörümüz ile alakalı konularda kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacına istinaden açıklama gereği duyulmuştur.

GÜNDEM Yayın: 01 Eylül 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 01.09.2021 22:38:51
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Bildiğiniz üzere yaklaşık 1 yıldır başta inşaat ana kalem malzemeleri demir ve çimento olmak üzere girdi maliyetlerinin artması ile, sektörümüz olarak büyük sıkıntılarla mücadele ediyoruz. Bu sıkıntıların çözümü noktasında İMKON’ a bağlı 51 İl ve 4 federasyonun inşaat maliyeti üzerine çıkardığı ortak rapor 21.05.2021 tarihinde TİCARET BAKANIMIZ Sn. MEHMET MUŞ makamında ziyaret edilerek İMKON GENEL BAŞKANIMIZ SN. TAHİR TELLİOĞLU tarafından bizzat sunuldu. Bunun üzerine 09.06.2021 tarihinde Ticaret Bakanlığında İMKON Divan Heyeti ve Çimento üreticileri ile ortak bir toplantı yapılarak Bakan Bey tarafından çimento üreticilerine fiyatlarında düzenleme yapılması telkininde bulunuldu. Ama çimento tekelini elinde bulunduran 25 kadar firma o gün fiyatı 300 TL/ton olan çimento fiyatını bugün 450-500TL/ton civarına ulaştırmıştır.
Çimento firmalarının; fiyat ile alakalı bu duyarsızlığı üzerine, yaptığımız girişimlerden sonuç alınmamasından ötürü geçtiğimiz günlerde yapılan İMKON Türkiye İnşaat Sektörü İstişare Toplantısında dernek başkanlarımızın oy birliği ile iş durdurma kararı verilmiştir.
Bu karar 02.09.2021 Perşembe günü Ankara’da Kocaeli Müteahhitler Birliği’ni temsilen Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı ve İMKON Yönetim Kurulu Üyesi Sn. Oğuzhan Keleş’in bizzat katılacağı İMKON Yönetim Kurulu Toplantısında ULUSAL BASININ Temsilcileri önünde tüm detaylarıyla ülke kamuoyuna açıklanacaktır.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.