Ormanya, Cumartesi günleri açık

Doğaseverlerin yoğun ilgi gösterdiği Ormanya, Pazar günleri hariç haftanın 6 günü hizmet verecek.

TURİZM Yayın: 05 Mart 2021 - Cuma - Güncelleme: 05.03.2021 16:23:47
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News
  • Kocaeli’den ve çevre illerden ziyaretçilere ev sahipliği yapan Ormanya Doğal Yaşam Parkı, Pazar günleri hariç haftanın 6 günü misafirlerini ağırlamaya devam edecek. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada 7’den 70’e herkesin severek gezdiği Ormanya’nın cumartesi günü de hizmet vereceği belirtildi. 

 

TÜM ÖNLEMLER ALINIYOR

Covid-19 salgısını süresince Ormanya’da tüm bakım ve temizlik çalışmaları titizlikle yapıldı. Ziyaretçiler için Ormanya girişine ateş ölçer ve Kovid-19 bilgilendirmeleri yerleştirildi. Alan içerisinde birçok noktaya dezenfektan makineleri yerleştirilerek vatandaşın sosyal mesafeye dikkat etmesi için de sık sık anonslar yapıldı.

 

HER YAŞA HİTAP EDİYOR

Toplam 6 ana bölgeden oluşan Ormanya’da, Hayvanat Bahçesi, Vahşi Yaşam Alanı, Çadır ve Karavan Kamp Alanı, Yürüyüş ve Bisiklet Parkurları, Yaban Hayat Rehabilitasyon Merkezi ve Doğa Okulu alanları bulunuyor.

 

2020’DE 5 MİLYON KİŞİ ZİYARET ETTİ

Kocaeli'deki Avrupa'nın en büyük doğal yaşam parkı olan Ormanya'yı 2020 yılında Covid-19 salgını nedeniyle 2 ay kapatılmasına rağmen 5 milyon kişi ziyaret etmişti.

 

HAVAALANI’NI GEÇTİKTEN 5 KİLOMETRE SONRA SAĞDA

Kartepe ilçesi D-100 karayolu kenarında bulunan Ormanya Doğal Yaşam Parkı, Sakarya istikametine doğru Cengiz Topel Havaalanı’nı geçtikten 5 kilometre sonra sağda yer alıyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.