PAZAR ATIKLARI TARIMA KAZANDIRILACAK

AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu’nun katılımıyla “Topraktan Toprağa Biyobozunur Atık Yönetimi Projesi” tanıtım programı Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) toplantı salonunda yarın (11 Ekim Pazartesi) saat 13.30’da gerçekleşecek.

EKONOMİ Yayın: 10 Ekim 2021 - Pazar - Güncelleme: 10.10.2021 17:00:37
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Pazar atıkları tarıma kazandırılacak, hem çiftçi hem de tüketici kazanacak:
Biyobozunur Atık Yönetimi Projesi,Katırcıoğlu’nun katılımıyla tanıtılacak
ÇİFTÇİYE BİR DESTEK DAHA
Topraktan Tabağa Tarımsal Kooperatif kurucularından Şef ve Sosyal Girişimci Ebru Baybara Demir öncülüğünde farklı illerde uygulaması olan proje başta pazar yerleri olmak üzere, restoran ve marketlerde ortaya çıkan sebze ve meyve atıklarını yeniden tarıma kazandırıyor. Bu şekilde çiftçinin üretim kalitesi arttığı gibi, bedava organik gübre elde ediliyor. Diyarbakır’da başlayan uygulama sayesinde her gün 10 ton ürün giren pazar yelerinde 3 ton atık çıktığı ve bunun 1 tonuyla biyobozunur gübre yapıldığı belirtildi. İlimizde yerli tarım üretiminin yaygınlaşması, yerel ürünlerin zenginleşmesi ve daha kaliteli hale gelmesi için Ata Tohum Projesi’ne öncülük eden AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Biyobozunur Atık Yönetim Projesi’ni de çok önemsediklerini kaydetti. Projenin tanıtım ve eğitim toplantısına tüm üreticiler davet edildi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.