RUŞEN HAKKI ŞİİR YARIŞMASI YAPILACAK

Gazeteci, şair ve yazar Ruşen Hakkı’nın vefatının 10. yılında, İzmit Belediyesi ile Aydili Sanat Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği Ruşen Hakkı Uluslararası Şiir Yarışması’nın ödül töreni yarın yapılacak

KÜLTÜR Yayın: 11 Nisan 2021 - Pazar - Güncelleme: 11.04.2021 12:52:46
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News
Kentin değerlerine sahip çıkmaya özen gösteren, önemli isimlerini İzmit’in hafızasına kazıyan İzmit Belediyesi, Türk edebiyatının ve şiirinin önemli isimlerinden 11 Nisan 2011 yılında aramızdan ayrılan merhum gazeteci-yazar-şair Ruşen Hakkı’yı unutmadı. İzmit Belediyesi, Aydili Sanat Derneği ile birlikte Ruşen Hakkı adına şiir yarışması düzenledi. Kazananları belli olan şiir yarışmasının ödül töreni yarın saat 10.00’da İzmit Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenecek.
 
’SUS ŞARKILARI’ ADLI ESER
 
104 başvuru arasından 4 kişinin dereceye girdiği ve üç kişinin mansiyon ödülüne layık görüldüğü Ruşen Hakkı Uluslararası Şiir Yarışması’nın birincisi Özlem Tezcan Dertsiz oldu. ‘Sus Şarkıları’ adlı eseriyle jüri üyelerinden 12 puan alarak tüm rakiplerini geride bırakan ve 5 bin TL’lik ödülü kazanan Özlem Tezcan Dertsiz ve dereceye giren diğer yarışmacılara ödülleri yarın takdim edilecek.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.