ŞEHİTLİK VE ANITA AYYILDIZ AYDINLATMA ÇOK YAKIŞTI

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün, 1.Dünya Savaşı döneminde şehit olan kahraman atalarımıza vefa örneği göstererek kente kazandırdığı Hüseyin Kaptan Şehitliği ve Anıtı’nın aydınlatma çalışması yapıldı. BAŞİSKELE TARİHİ İÇİN ÖNEMLİ

YAŞAM Yayın: 11 Ağustos 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 11.08.2021 12:50:17
Editör -
Okuma Süresi: 52 sn.
Takip EtGoogle News

Başkan Özlü’nün seçim beyannamesinde bulunan “Tarih Yolu Projesi” ile Başiskele’nin tarihi ve doğal güzelliklerini yerli ve yabancı turistlere tanıtmayı hedefleyen Başiskele Belediyesi, bu kapsamda projeleri tek tek hayata geçirmeye devam ediyor. 1.Dünya Savaşı yıllarında Ermeni çetelerine karşı Servetiye Cephesi’nde olduğu gibi Damlar Mevkii’nde de kahramanca ve fedakarca mücadele ederek düşmana geçit vermeyen Hüseyin Kaptan ve ailesi için yapılan şehitlik anıtı geçtiğimiz aylarda ziyarete açılmıştı. 

DÜZENLEMELER BİTTİ

Başiskele’nin tarihi açısından büyük önem arz eden Hüseyin Kaptan Şehitliği ve Anıtı yapılan çevre düzenlemesi, ağaçlandırma ve aydınlatma çalışmalarının ardından aziz şehitlerimizin hatıralarına yakışır hale getirildi. Şehitlikte bulunan aydınlatmalardaki ay yıldız motifleri ise anıta çok yok yakıştı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.