TARIMSAL KALKINMA TESİSLERİ’NİN TEMELİ ATILACAK

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün tarımsal kalkınma hamlesi kapsamında köylerde başlattığı projede çok önemli bir aşamaya daha geçildi. Bölgeyi tarım üssü yapacak olan Taşköprü Tarımsal Kalkınma Tesisleri’nin temeli 11 Temmuz Pazar günü atılacak.

EKONOMİ Yayın: 07 Temmuz 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 07.07.2021 13:37:31
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

EN ÖNEMLİ ADIM TESİSLEŞME HAMLESİ

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün 41 seçim vaadi arasında yer alan ve özel önem verdiği tarımsal kalkınmaya destek projesinde tesisleşme yolunda önemli bir adım atılıyor. Derince’ye bağlı Çavuşlu, Geredeli, Karagöllü, Kaşıkçı, Tahtalı, Terziler ve Toylar’daki yedi mahallede aspir bitkisi yetiştiriciliğini başlatan Başkan Aygün, aspir yağının şişelenmesi ve tesisleşme hamlesi ile birlikte yeni bir sürecin startını vermişti. ‘Kalkınma yerelde başlar’ ilkesiyle hareket ederek tarımsal kalkınma hamlesi projesini başlatan Başkan Aygün’ün bölgeye kazandıracağı tesislerin temel atma töreni gerçekleşecek.

 

TÖREN 11 TEMMUZ PAZAR SAAT 14:30’DA

İshakçılar’da kurulacak olan Taşköprü Tarımsal Kalkınma Tesisleri içerisinde Süt Pastörizasyon Tesisi, Aspir Yağı İşleme ve Değerlendirme Tesisi ile Mısır Kurutma Tesisi’ni barındırıyor. Taşköprü Aspir Yağı‘nın markalaşmasıyla birlikte inşa edilecek olan tesisler hem tarımsal kalkınma ile bölgeyi cazibe merkezi galine getirecek hem de istihdama katkı sunacak. Başkan Aygün’ün tüm Derincelileri davet ettiği temel atma töreni 11 Temmuz Pazar günü saat 14:30’da tesisin yapılacağı Çavuşlu Mahallesi, İshakçılar Mevkii (İlçe Jandarma Komutanlığı) karşısındaki alanda gerçekleşecek.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.