TÜRKKAN'DAN TOBB VE TESK'E ÇAĞRI

İYİ Parti Grup Başkanvekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan Perşembe günü Meclis'te basın toplantısı düzenledi.Gündeme dair çarpıcı açıklamalar yapan Türkkan, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve TESK Başkanı Bendevi Palandöken'e de çağrıda bulundu:

SİYASET Yayın: 24 Nisan 2021 - Cumartesi - Güncelleme: 24.04.2021 14:48:01
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinden hemen hemen bütün sektörler etkilendi. Bu süreçte özellikle esnafımızın çoğu tamamen kepenk indirdi. Tüccarımız, sanayicimiz de bu süreçten nasibini aldı.
Hepinizin bildiği gibi, bu insanlarımızın bağlı olduğu ve ciddi aidatlar ödedikleri odalar ve bu odaların üst kuruluşu olan birlikler var.

Bu birlikler, ya da bu kuruluşlar, Pandemi süreci başladığından bu yana ne yazık ki esnaf için rahatlatıcı bir şey yapmadılar;
Yasa gereği bunlar; ellerindeki paraları üyelerine direk veremiyor ya da kredilendiremiyorlar.
Bunu yapamıyorlar tamam ama yapabilecekleri bir şey var; bu salgın döneminde, bu zor dönemde, ödemekle yükümlü oldukları bu aidatları 1 ya da 2 yıl süreyle almayacaklarını ilan edebilirler.
Bunun için yasal bir düzenleme gerekiyorsa Hükümet de bu düzenlemeleri hayata geçirebilir.
Diyebilirler ki; “Her Oda zengin değil, bizim bu paralara, bazı odaların bu aidatlara ihtiyacı var.” O zaman da devreye TOBB ya da TESK girsin, onları desteklesin. Paraya ihtiyacı varsa göndersin. TOBB’un ya da TESK’in bu kadar gücü yok mu?
Diyebilirler ki; “Bizim yasamız var almak zorundayız.” O zaman Hükümet düzenleme yapsın, bu birliklerin elini rahatlatsın onlar da üyelerden aidat almasın.
Bir de Munzam Aidat adı verilen Oda ve borsalara kayıtlı üyelerin ödediği, üyelerin ticari kazancı üzerinden hesaplanarak tahsil edilen yani kar üzerinden alınan bir aidat var.
Sanayici ve tüccarın, yıllık aidatlarını almayın, ama kar ettikleri rakam üzerinden vergilerini alın.
Ayrıca bir noktanın daha önemine dikkat çekmek istiyorum. Bu dönemde yeni kurulan şirketlerin şartlarının kolaylaştırılması lazım.
Vatandaştan uçan kuş için vergi alan iktidar O meşhur 5’li çetenin vergilerini sıfırlamamıştı.
Pandemi döneminde yeni şirket kuracak insanlarımız için de imkan sağlansa vergi alınmasa zaten azalan istihdama büyük katkısı olur. Bunların hepsi yapılabilecek şeyler.
Buradan Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na, TESK Genel Başkanı Sayın Bendevi Palandöken’e çağrıda bulunmak istiyorum:
Gelin bu önerilere kulak verin, bu insanların bir nebze de olsa nefes almalarına katkı sağlayın.

 
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.