VALİ YAVUZ'UN YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MESAJI

Koronavirüs salgını nedeniyle 2019 yılı Mart ayı ortasından itibaren on-line eğitime geçen okullarımızda yeniden yüz yüze eğitime başlamanın heyecanını ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.

GÜNDEM Yayın: 05 Eylül 2021 - Pazar - Güncelleme: 05.09.2021 00:15:32
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Mesajı

Eğitim-öğretim yılına başlarken, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın, onlara en iyi imkânları sağlamaya çalışan ailelerinin ve büyük fedakârlıklarla, yurdun her köşesinde hizmet veren öğretmenlerimizin heyecanını ve coşkusunu yürekten paylaştığımı belirtmek isterim.

Yarınlarımızın teminatı çocuklarımız, çok kıymetli aileleri ve eğitim camiamız, 2021-2022 eğitim-öğretim yılını heyecanla karşılamaya hazırlanırken, bizler de kamu idarecileri olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ve ilgili Bakanlarımız ile hayırsevenlerimizin destekleriyle; fiziki altyapı, güvenlik tedbirleri, teknik ve eğitim kadrosuna yaptığımız takviyelerle birlikte okullarımızın teknolojik ve fiziki donanıma sahip, Covid-19 tedbirlerine ve çağımızın gereklerine uygun bir şekilde hizmet vermesini sağlayacak çalışmaları hassasiyetle yürüterek eğitim yuvalarımızı çocuklarımızla buluşturmak için gerekli bütün tedbirleri aldık.

Kuşkusuz, toplumun eğitimini daha ileri düzeye çıkarmak ve eğitim kalitesini artırmak noktasında hepimize büyük sorumluluklar düşmektedir. Eğitim - öğretim camiası ile birlikte ülkemizi bu alanda çok daha üst noktalara taşımanın gayretinde olmalıyız.

Kocaeli’nin sanayi, ticaret ve turizm gibi pek çok alanda ilerlemesinin yanı sıra eğitim alanında da üst sıralarda yer alma gayreti ve çabasına hep birlikte ortak olmalı, geleceğimizin teminatı yavrularımızın başta aileleri olmak üzere ülkemize faydalı bireyler olması için inancımızı hep diri tutmalıyız.

İlimizde, 1.913 okul/kurum, 18.021 derslikte, 26.795'i okullarda, 2.905'i kurumlarda olmak üzere toplam 29.700 yönetici ve öğretmen, 403.281 öğrenci ile 2021-2022 eğitim - öğretim yılına başlıyoruz.

Yapımı tamamlanarak bu dönem hizmete alınan 150 derslikli 8 yeni okul ve bünyesinde bulunan 1 uygulamalı anaokulu ile yapımı tamamlanmak üzere olup bu eğitim-öğretim dönemi içinde hizmete alınacak olan 6 okul, 191 yeni derslik, 5 atölye, 2 kapalı spor salonu, 1 konferans salonu ve diğer hizmet alanlarıyla  beraber mevcut okul binalarımızın efektif kullanımı sonucu yeni eğitim - öğretim yılında 95,5 oranında tam gün (tekli eğitim) eğitime geçiyoruz. Hedefimiz; bu oranı gelecek eğitim-öğretim yılında 100’e çıkarmaktır. Diğer taraftan, 2 yıldan bu yana uyguladığımız ve çok olumlu sonuçlar aldığımız ‘Güvenli Okul, Güvenli Eğitim’ projemizi bu yıl daha da etkin bir şekilde uygulamaya devam edeceğiz.

Kapsamlı bir çalışma yapılarak salgınla mücadele ettiğimiz bugünlerde, pandemi dönemi için yapılması gereken bütün hazırlıkları tamamladık. Velilerimizden ricamız; bu süreçte daima okullarımız ve öğretmenlerimizle iş birliği içinde olarak bizlere destek vermeleridir. Sağlıklı ve düzenli bir iletişimle, istişare içerisinde bunu başaracağımıza inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, 2021-2022 eğitim öğretim yılının, başta sevgili öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz olmak üzere tüm eğitim camiamıza hayırlı olmasını diliyorum.                                     

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.