YAZ AKADEMİSİ ÖĞRENCİLERİ İSTANBUL’DA

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün ilçede başlattığı Genc-i Âlâ Gençlik Hareketi’nin bir parçası olan Başiskele Yaz Akademisi’nde eğitimler başlarken öğrenciler ilk gezi programında İstanbul’u keşfettiler.

YAŞAM Yayın: 16 Temmuz 2021 - Cuma - Güncelleme: 16.07.2021 10:12:59
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Başiskele Belediyesi tarafından Kocaeli Üniversitesi iş birliğiyle hayata geçirilen Başiskele Çocuk Üniversitesi koordine edilen Yaz Akademisi, yaz döneminde geleceğin hazinesi çocuklara eğitim desteğini sürdürüyor.

Başiskele ilçesindeki öğrenciler başta olmak üzere çevre il ve ilçelerden gelen 2021-2022 Eğitim-Öğretim Dönemi’nde 3-4-5-6-7. ve 8. sınıfa giden 200 öğrencinin katılımıyla bu yıl 4.’sü düzenlenen yüz yüze eğitimler geçen hafta başlamıştı. Koronavirüs dolayısıyla yüz yüze eğitimlerden uzun süre uzak kalan öğrenciler, yeniden sıralara oturmanın ve öğretmenlerinden yakından ders almanın heyecanını ve mutluluğunu yaşamışlardı. Yaz Akademisi öğrencileri, teorik derslerin yanı sıra çarşamba günleri “Kampüs Dışı Etkinlikler” ile eğitim ve eğlence amaçlı gezilere de katılıyor.

Sosyal ve kültürel aktivitelerden de pandemi dolayısıyla uzak kalan öğrencilerin hem eğlenmeleri hem de gezerek öğrenmeleri için “Kampüs Dışı Etkinlikler”  kapsamında ilk gezi İstanbul’a yapıldı.

113 ÖĞRENCİ KATILIM GÖSTERDİ

Eğitim ve eğlence amaçlı düzenlenen günübirlik İstanbul gezisine 113 öğrenci, 11 eğitmen ve 11 gözetmen veli katılım gösterdi. Başiskele Belediyesi Hizmet Binası önünden saat 09:00’da hareket eden otobüslere binen öğrenciler, öğretmenlerinin rehberliğinde İstanbul’a doğru yol aldılar.

BOĞAZ TURU VE MİNİATÜRK ZİYARETİ

İstanbul’da ilk durakları Üsküdar olan öğrenciler, sahilden Valide Sultan Gemisi’ne binerek Boğaz’a açıldılar. Güzel ve güneşli bir günde masmavi Boğaz manzarasının keyfini çıkaran öğrenciler, muhteşem bir Boğaz Turu yaptılar. Öğrenciler turda İstanbul’un tarihi sarayların, yalıların,  camilerin ve önemli mekânların tarihlerini hem görerek hem de rehberin anlatımıyla öğrendiler.

Yaklaşık 1 buçuk saat süren Boğaz Turu’nun ardından öğrenciler otobüslerle Miniatürk’e geçtiler. Kısa sürede muhteşem bir Türkiye turu atmak isteyenler için hazırlanan ve Türkiye’nin Vitrini olarak nitelendirilen Miniatürk, Başiskele Yaz Akademisi öğrencilerinin de büyük beğenisini topladı. Günümüz Türkiyesi’nden ve Osmanlı Devleti döneminden seçilmiş 120 mimari eserin 1/25 ölçekli maketlerinin sergilendiği açık hava müzesi Miniatürk’ü gezen çocuklar hem eğlendiler hem de öğrendiler.

Üsküdar Meydanı’nda hep birlikte gür bir sesle İstiklal Marşı da okuyan öğrenciler,  unutulmaz güzel anılara sahne olan gezi boyunca bol bol fotoğraf çektirdiler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.