YENİDEN REFAH PARTİSİ GENÇLİĞİNDEN ÇANAKKALE MESAJI

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. Yıl dönümünde, canlarıyla, kanlarıyla, sarsılmaz imanlarıyla büyük bir destan yazan Aziz Şehitlerimizi minnetle anıyoruz. Çanakkale Deniz Zaferimiz kutlu olsun, kahraman şehitlerimizin ruhu şâd olsun.

SİYASET Yayın: 17 Mart 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 17.03.2021 20:05:37
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

18 Mart Şehitleri Anma Günü Mesajı

Dur yolcu bilmeden bastığın bu topraklar, bir devrin battığı yerdir. 

Çanakkale, tarihe sığmayan bir destandır. Tarihte eşine rastlanmayan bu müstesna destan, milletimizin bu topraklarda sonsuza kadar yaşama kararlılığının tüm dünyaya ilanı olmuştur. Aziz Milletimiz,106 yıl önce bu büyük destanı yazan ve tarihin seyrini değiştiren kahramanlarımızın aziz hatıralarını yâd etmek için 18 Mart Şehitler Günü ilan edilmiştir. 

Bugün aziz vatanımızda hür bir şekilde nefes alıyorsak ve şanlı bayrağımız gökyüzünde gururla dalgalanıyorsa, elbette ki bunu, imkânsızı başaran kahraman ecdadımıza borçluyuz. Aziz Şehitlerimize ve Kahraman Gazilerimize borçluyuz. "Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum" diyen Gazi Mustafa Kemal’e, "Haydi oğlum git, ya Gazi ol, ya Şehit" diyerek oğullarını uğurlayan annelere, vatan toprağından vazgeçmemek için bile bile canlarını feda eden 57. Alay’ın kınalı kuzularına, tarihimizi sırtında taşımaya kalkan ve bunu başaran Seyit Onbaşı’ya; dünyaya “Çanakkale Geçilmez” dedirten tüm şehit ve gazi ecdadımıza borçluyuz.

Bunun için her yıl 18 Mart'ta, onur ve gururla Çanakkale Destanı’nın yıl dönümünü kutluyor, bu büyük destanın kahramanları cennetmekân şehitlerimizi yâd ediyoruz. Elbette bugün, Çanakkale Şehitlerinin torunları olarak bizlere düşen, kahraman ecdadımızın mirası olan bu topraklara ahlaklı, faydalı ilimlerle sahip çıkmaktır. Çanakkale ruhunu, inancını, azmini, kararlılığını bugün de kalbimizde hissetmek, gerektiğinde ortaya koyabilmektir. İstiklalimizden ve istikbalimizden asla taviz vermemektir.

Büyük bir gururla söyleyebiliriz ki, Vatan sevgisi imandandır. Dün taviz vermedik, bugün taviz vermiyoruz, yarın da taviz vermeyeceğiz. Malazgirt’ten Çanakkale’ye, Sakarya’dan Dumlupınar’a, Büyük Taarruz’dan 15 Temmuz’a şanlı tarihimiz boyunca asla taviz vermedik, vermeyeceğiz.  Milletimizin son ferdi şehit olana kadar bu topraklardaki varlığımız, birliğimiz ve kutlu mücadelemiz sürecektir.

İnşallah, aynı Çanakkale’deki ruh ve şuurla, kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla omuz omuza verecek ve ecdadımızın emaneti olan aziz vatanımıza sahip çıkacağız. Şehit ecdadımızın aziz hatıralarını asla çiğnetmeyeceğiz. Aydınlık yarınlar için kenetlenip yılmadan çalışacağız.

Bu duygularla, büyük bir imanın, muazzam bir azmin ve sarsılmaz bir kararlılığın timsali olan Çanakkale Zaferi’nin 106. yılını kutlarken  bu topraklar için can veren Tüm Aziz Şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyor, Kahraman Gazilerimizi minnetle yâd ediyoruz. 

Cennetmekân şehitlerimizin ruhları şâd olsun. 

''La havle ve la kuvvete illa billahil aliyyil azim'' Kuvvet ve güç sadece büyük ve yüce olan Allah'ın yardımı ile olur.

İZMİT İLÇE GENÇLİK KOLLARIBAŞKANI

Ferdi ONUR                               

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.